Suriyeli kimsesiz çocuklara Türk aile

Suriyeli kimsesiz çocuklara Türk aile

Türkiye'ye sığınan kimsesiz Suriyeli çocuklara devletin şefkat eli değecek. Çocuklar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kuruluşlarında bakılacak ve evlatlık verilecebilecek.

Ayfer Mallı'nın haberi:
 
Hükümet Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen yetim çocuklar için yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'ye sığınan 12 yaş üstü kimsesiz Suriyeli çocuklar için yerleşim alanları oluşturacak. 0-12 yaş grubunda bulunan kimsesiz Suriyeli çocuklara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın evleri kucak açacak. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışmayı birlikte yürütecek. 12 yaş üstü 13-18 yaş grubundaki kimsesiz Suriyeli çocuklar içinse yerleşim alanları oluşturulacak. 13-18 yaş grubundaki çocuklar için ise AFAD tarafından oluşturulan kampların içinde özel merkezler kurulacak.
 
GURUP TERAPİSİ
 
Çocuklar burada Aile Bakanlığı sosyolog ve psikologlarının himayesinde olacak. Çocuklara nasıl bir rehabilitasyon uygulanması gerektiğine uzman ve psikologlar karar verecek. Çocukların aile ortamından kopmasını istemeyen Bakanlık, kamplarda çocuklara sosyal ortam sağlayacak.
 
TÜRK ÇOCUKLARI GİBİ
 
Suriyeli olduğu tahmin edilen ancak araştırmalara rağmen uyruğu ispat edilemeyen kimsesiz çocuklar, evlat edinme kanununa uygun olarak evlat verilebilecek. Kimin terk ettiği bilinmeyen yabancı çocuklar, sokakta bulunan Türk çocuğu gibi aynı evlat edinme hukukundan yararlanabilecek.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.