Suriyeli Kevser şifa eli bekliyor

Suriyeli Kevser şifa eli bekliyor

Suriye'nin İdlib kentinde derme çatma çadırda ailesiyle yaşam mücadelesi veren 9 yaşındaki Kevser, sırtında doğuştan bulunan kitleden kurtulmak için kendisine uzanacak yardımı bekliyor.

Suriye'de, çatışmalarda harabeye dönen hastanelerin hizmet verememesi de rahatsızlığı olanları yatağa mahkum edebiliyor.

İdlib'in Sarmada bölgesinde 7 çocuklu ailenin 5 kızından biri olan 9 yaşındaki Kevser Sevim de ülkedeki savaş nedeniyle tedavisi yapılamayan çocuklardan sadece biri.

Zehra ve Muhammed Sevim çifti, sırtında küçük bir kitleyle doğan Kevser adını verdikleri kızlarını ülkede yaşanan çatışmalar nedeniyle sadece bir kez doktora götürebildi.

Çatışmalar nedeniyle Halep'teki evlerini terk ederek Türkiye sınırına yakın Sarmada kasabasına gelen ve burada derme çatma çadırda hayata tutunmaya çalışan aile, kızlarını tedavi ettirme imkanı bulamayınca Kevser'in sırtındaki kitle her geçen gün büyüdü.

Kafası büyüklüğüne ulaşan kitle nedeniyle bacakları gelişmeyen Kevser, ayağa kalkabilme umuduyla kendisine uzanacak yardımı elini bekliyor.
Tek dileği kızının iyileşmesi

Anne Zehra Sevim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 çocuğunun olduğunu, ilk göz ağrısı olan kızı Kevser'in rahatsızlığı nedeniyle yatağa mahkum yaşamasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Halep'te yaşadıklarını ancak savaş başlayınca İdlib bölgesine kaçmak zorunda kaldıklarını ifade eden Sevim, sözlerini şöyle sürdürdü:

İç savaş nedeniyle kızının ameliyatını yaptıramadıklarını anlatan Sevim, "Hastaneler harabeye döndüğü için kızımı bir daha doktora götüremedik. Zaman içerisinde Kevser'in sırtındaki kitle giderek büyüdü ve kendisini ayağa kalkamaz duruma getirdi. Doğduğundan bu yana yatıyor. Tek dileğim kızımın bir önce tedavi olup ayağa kalkması. Kızımın da arkadaşları ve kardeşleri gibi çıkıp oynamasını, koşmasını istiyorum." dedi

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.