Suriyeli kardeşleri için kurdukları kampta mülteci oldular

Suriyeli kardeşleri için kurdukları kampta mülteci oldular

Musul çevresinden kaçarak günlerce yolculuk yapan 260'ın üzerinde aile Erbil'de savaştan kaçarak Irak'a sığınan Suriyeliler için kurulan Bahirke kampına yerleştirildi.

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) oluşturduğu korku ve tehdit nedeniyle Musul çevresinden kaçarak günlerce yolculuk yapan Türkmen, Şebek, Kürt, Yezidi, Arap 260'ın üzerinde aile Erbil'de, savaştan kaçarak Irak'a sığınan Suriyeliler için kurulan Bahirke kampına yerleştirildi.
 
IŞİD'in, 6 Haziran'da Musul'a girmesinin ardından başlayan kaos ve korku nedeniyle Irak genelinde yaklaşık bir milyon 200 bin Iraklı yerinden yurdundan edildi.
 
Başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere kaçanlar dışında yaşadıkları yerleri terk ederek Erbil'e gelen Türkmen, Şebek, Kürt, Yezidi ve Arap'lardan oluşan 260'ın üzerinde aile, daha önce Esed'in zulmünden kaçarak Irak'a sığınan Suriyelilerin kaldığı Bahirke kampına yerleştirildi.
 
Uluslararası yardımların da ulaşmaya başladığı kampa yerleşen çok sayıda aile, bir dönem yardım ellerini uzattıkları ve ülkelerinin topraklarında misafir ettikleri Suriyelilerle birlikte gönderilen yardımlara muhtaç duruma geldi.
 
Birleşmiş Milletler, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden uluslararası yardımların geldiği kampta henüz ihtiyaçlar giderilebilmiş değil. Temizlik için yeterli suyu bulamayan kamp sakinlerinin çocuklarını iki farklı noktalara kurulan musluklarda yıkadıkları görüldü.
 
Sığınmacıların sağlıksız şartlarda yaşamaya çalıştığı kampta salgın hastalık riski de bulunuyor.
 
IŞİD'in saldırılarına maruz kalan Musul'un Hamdaniye nahiyesinden, 5 günlük zorlu yolculuğun ardından kampa gelen Muhammed ailesi, köylerinde yaşayan 60 ailenin de evlerini ve tüm eşyalarını bırakarak kaçtığını anlattı.
 
Hasta ve yaşlı olan babalarını sırtlarında taşıdıklarını dile getiren Abdin Muhammed, ''Musul'un Hamdaniye nahiyesinden 60 aile kaçarak geldik. 5 günlük zor bir yolculuk yaptık. 6 gündür buradayız. Babam 65 yaşında ve üç aydır ağır hasta. Bu zulmün bitmesini diliyoruz'' dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.