Suriyeli kadınlar 'günlerinden' habersiz

Suriyeli kadınlar 'günlerinden' habersiz

8 Mart Dünya Kadınlar Günü bütün dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanırken, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlar, bu özel günden habersiz tarlalarda çalışarak hayat mücadelesi veriyor.

Günübirlik işlerde çalışarak ailelerinin geçimini sağlamaya çalışan kadınlar, başlarındaki çavuşlarının yönetiminde günlük 5 saat çalışarak 14 lira kazanıyor.
Dünya Kadınlar Günü'nden haberlerinin bile olmadığını belirten İftar Raşit (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu günün kendileri için bir anlam ifade etmediğini söyledi.
Suriye'nin Hama kentinden yönetimin baskısından kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını ifade eden Raşit, şöyle konuştu:

"Suriye'den savaştan dolayı eşimle beraber çocuklarımızı alarak kaçtık. Ülkemizde savaş çok ağır bir şekilde devam ediyor. Çocuklar ve kadınlar bu savaşın en mağdurlarıdır. Burada ailemizin geçimini sağlamak için az para olsa da çalışmak zorundayız. Dünya Kadınlar Günü diyorlar ama bizim bundan hiç haberimiz bile yok. Çünkü dünyada en ağır cefayı çekenler hiç şüphesiz ki kadınlardır."

Ayşe El Menaf da hayatın zor şartları altında Kadınlar Günü'nü hatırlamadıklarını dile getirdi.

5 çocuğuyla Suriye'den kaçtıklarını anlatan Menaf, "Kadınlar dünyada her zaman acı çekiyor. Dünyada kadın olmak her zaman zordur" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.