Suriyeli kadın ve çocuklara başörtüsü dağıtıldı

Suriyeli kadın ve çocuklara başörtüsü dağıtıldı

Suriyeli kadın ve çocuklara başörtüsü

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Bem-Bir-Sen Malatya Şubesi tarafından toplanan 450 başörtüsü, şehirde bulunan konteyner kentte hafızlık eğitimi gören Suriyeli kadın ve çocuklara dağıtıldı.

"Beydağı Konaklame Tesisi" adı verilen konteyner kentte bulunan 900 Suriyeli kadın ve çocuklar, kamp içinde bulunan Es-Selam Cami'nde hafızlık eğitimi aldı. Bu durumdan haberdar olan sendika temsilcileri, eğitim gören 450 Suriyeli kadın ve çocuk için kendi bünyesinde başörtüsü kampanyası başlattı. Kampanyada toplanan 450 başörtüsü Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar ve Kadın Kolları Başkanı Sultan Alan öncülüğündeki üyeler tarafından konteyner kente götürülerek Suriyelilere dağıtıldı.

Suriyeli kadın ve çocuklara başörtüsü
 
Şube Başkanı Acar, yaptığı açıklamada, daha önce de Suriyeli misafirlere yardımda bulunduklarını söyledi. Hafızlık eğitim gören kardeşlerine başörtüsü hediye ettiklerini aktaran Acar, herkesi Suriyeli mültecilere yardım etmeye çağırdı. Devletin burada çok güzel olanaklar sağladığını ifade eden Alan ise sevgi konusundaki kendilerinin de yardım etmek istediklerini, kucaklaştıklarını ve dertleriyle dertlendiklerini kaydetti.

Alan, "Mutluluğu paylaşmak ayrı bir şey. Biz onların gönüllerini aldık. Kadın olarak evlerini, barklarını bırakmışlar gelmişler. Zulüm görmüşler. Onların dertlerini paylaşmak istedik işin doğrusu, paylaştık. Artık sürekli gelmek istiyoruz. Bir ayağımız burada olsun istiyoruz" dedi. Hafızlık kursuna katılan Suriyeli kadınlardan İlham Kahi de 5 kişilik ailesiyle birlikte Humus'tan geldiklerini söyledi.

Herkesin burada din etrafında toplanıp eğitim gördüğünü ifade eden Kahi, "Dul bayanlar, genç kızlar Suriye'de olup bitenler karşısında dua ediyorlar. Konteyner kentte bize sunulan bu hizmetler ve misafirperverlikten
dolayı Türk halkına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.