Suriyeli kadın ambulansta doğum yaptı

Suriyeli kadın ambulansta doğum yaptı

Suriye uyruklu kadın hastane yolunda ambulansta doğum yaptı.

Batman’ın Gercüş ilçesinde, aniden doğum sancıları başlayan Suriye uyruklu kadın, hastaneye götürüldüğü sırada ambulansta doğum yaptı.

Suriye uyruklu olduğu belirtilen Hediye Ali, 5 yıldır Batman’ın Gercüş ilçesinde yaşıyor. Bir çocuk annesi Hediye Ali'nin hiç beklemediği bir anda doğum sancıları tuttu. Suriyeli kadın komşusunun desteğiyle Gercüş Devlet Hastanesinden yardım istedi. Eve gelen ambulansla hastaneye götürülmek üzere evinden alındı. Suriye uyruklu kadın hastaneye götürüldüğü sırada yolda doğum yaptı. Kadın ve cinsiyeti kız olan bebeği 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye götürülerek gözlem altına alındı.

'PERSONELİN İLGİSİ AİLEMİ ARATMADI'

Sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirmenin sevincini yaşayan Hediye Ali, kendisine gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu dile getridi. İlgi ve alakadan dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Ali, şunları kaydetti: "Aslında bebeğimin adını ‘Ambulans bebek’ koysam fena da olmaz. Doğum sancılarım başladığında çok korktum. Eşim evde yoktu. Kayınvalidem ve kayınpederim vardı fakat onlar da çok yaşlı, yardım edebilecek durumda değillerdi. Komşuma haber verdim, hemen yardımıma koştu. Gercüş Devlet Hastanesini arayarak yardım istedi. Çok kısa bir zamanda ambulans kapıya geldi. Yardım ettiler bana. Doktor ve sağlık personeli benimle çok ilgilendiler. Birden kendimi emin ellerde hissettim. Doğum sancılarım sıklaşınca ambulansta doğum gerçekleşti. Görevli sağlık personelinin ilgisini ve şefkatini yaşamım boyunca unutmayacağım, hep duacı olacağım. Annemi-babamı ve kardeşlerimi bana aratmadılar, kendimi iyi hissetmemi sağladılar. Devletin kurumunda böylesi bir ilgi alaka beni çok memnun etti."

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.