Suriyeli gönüllü öğretmenlere eğitim

Suriyeli gönüllü öğretmenlere eğitim

Mersin'de kurulan geçici eğitim merkezlerinde gönüllü olarak görev yapan Suriyeli öğretmenlere eğitim verilmeye başlandı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, kentte bulunan geçici eğitim merkezlerinde gönüllü olarak görev yapan Suriyeli öğretmenler için mesleki eğitim kursu düzenlendiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentte 7 ilçede bulunan merkezlerde görevli Suriyeli öğretmenlerin eğitimi için planlanan kursa 825 gönüllü öğretmen ile öğretmen olarak görev yapmaya aday 218 kişi katıldı.

Acil Durum ve Göç Eğitimi İl Koordinatörü Murat Bağış, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığınca programlanan eğitim kurslarıyla Suriyeli öğretmenleri hem akademik hem de sosyal anlamda geliştirmenin hedeflendiğini belirterek, yürütülen eğitim öğretim hizmetlerinin kalitesini arttırmak, öğretmenlerin pedagojik ve mesleki yeterliliklerini yükseltmek amacında olduklarını ifade etti.

Bu arada 2 hafta sürecek eğitim sonunda kursiyerlerin başarısını değerlendirmek amacıyla 100 sorudan oluşan ve eğitim kursunda işlenen tüm konuları kapsayan çoktan seçmeli test sınavı yapılacağı, sınavda 100 üzerinden 45 puan alanların başarılı sayılacağı kaydedildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.