Suriyeli çocukların yüzü güldü

Suriyeli çocukların yüzü güldü

Kağıthane Belediyesi, ilçe genelinde bulunan Suriyeli çocuklara kışlık kıyafet yardımında bulundu.

Kağıthane Belediyesi, soğuk hava koşullarının devam ettiği günlerde, ilçe genelinde bulunan Suriyeli çocuklara yardım elini uzattı. Düzenlenen programda çocuklara kışlık giyecek yardımı yapıldı.

ÇOCUKLARA HEDİYELER DAĞITILDI

Kağıthane Belediyesi tarafından ilçe genelinde bulunan Suriyeli çocuklara yapılan yardımlar devam ediyor. Suriyeli çocukların için tahsis edilen okulda okuyan öğrencilere kışlık kıyafet ve oyuncak dağıtıldı. Hasdal İlköğretim Okulu’nda okuyan çocuklar, oyuncaklarını ve kıyafetlerini Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’tan aldı. Kağıthane Sosyal Yardım Mağazası’nda kendileri için hazırlanan hediyeleri alan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.
Suriye’den gelen misafir çocuklara kışlık kıyafet vermekten mutlu olduklarını söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Suriye’den gelip Kağıthane’de misafir olan 650 tane çocuğumuz, okulda eğitimlerini görüyorlar. Eğitime başladığımızda kırtasiye desteğimizi olmuştu. Şimdi ise kıyafet ile ilgili çocuklarımızın eksikliklerini giderdik. Çocuklarımıza burada en iyi şekilde sahip çıkmayı diliyoruz. Onlara güzel bir gelecek diliyoruz. Eğitimlerinde başarılı olurlar umarım. İnşallah Suriye’de de problemler çözülür. Çocuklarımızda aileler ile birlikte ülkelerine giderler ve güzel bir gelecek oluştururlar” dedi.

“TÜRKİYE TOPRAKLARINDA YAŞAYAN HERKES BİZİM VATANDAŞIMIZ”

Kağıthane’de yaşayan Suriyeli çocuklara 650 kişilik okul tahsis ettiklerini kaydeden Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, “Sağ olsunlar Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç bunların bütün sosyal ihtiyaçlarını, giyim, kuşam ve kırtasiye yardımlarını karşıladılar. Eğitim ile ilgili ne tür sorunları olursa bizim normal kendi öğrencilerimizden farksız bir şekilde hepsini çözmeye gayret ederiz. Bunları ileride Türkiye’nin gönüllü büyükelçileri olarak düşünüyoruz. İnşallah yurtlarına döndüklerinde bizim oradaki gönüllü temsilcilerimiz ticari ataşelerimiz olacaklar diye bakıyoruz” şeklinde konuştu.
Suriyeli çocukların okul kurucusu Zahi Swidan ise desteklerinden dolayı Kağıthane Belediyesi’ne ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne teşekkür ettiğini söyledi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.