Suriyeli çocukların özgürlük hayali

Suriyeli çocukların özgürlük hayali

Türkiye'deki çadır ve konteyner kentlerde misafir edilen Suriyeli çocuklar, ülkelerinin özgürlüğe kavuşacağına inanıyor.

Ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne yerleştirilen Suriyeli çocuklar, yakınları ve yaşıtlarını savaşa kurban vermenin üzüntüsünü yaşıyor. Her türlü ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanan ve ara verdikleri eğitimlerini dost ülkede devam etme imkanı bulunan çocuklar, Suriye'nin çok yakında özgürlüğüne kavuşacağını belirtiyor.

Suriyeli Abdulkadir Hasan AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmalardan kaçarak geldikleri Türkiye'de çok iyi ağırlandıklarını ve kendilerini evlerinde hissettiklerini belirtti.

Binlerce çocuğun çatışmalarda veya soğuktan donarak hayatını kaybettiğini ifade eden Hasan, şunları kaydetti:

"Suriye'de devam eden savaşın bir an evvel bitmesini ve ülkemizin özgürlüğe kavuşmasını istiyoruz. Binlerce çocuk bombardımanda hayatını kaybetti. Şu anda da binlerce çocuk bombaların altında ve zor şartlarda yaşıyor. Bu savaşın ve sıkıntıların bitmesini istiyoruz. Özgür bir Suriye'ye dönmek için her gün Allah'a dua ediyoruz."

Beşşar Diap ise Suriye'yi ve arkadaşlarını çok özlediğini belirterek, savaşın bitmesini ve ülkesine dönmeyi arzu ettiğini söyledi.

Savaşta birçok insanın hayatını kaybettiğini, özellikle çocukların ölmelerine üzüldüğünü ifade eden Diap, "Türkiye'de çok güzel ağırlanıyoruz. Eğitimimize devam ediyoruz fakat vatanımızı, evimizi, öğretmelerimizi ve arkadaşlarımızı çok özledim. Ülkemize dönmeyi ve arkadaşlarımla oynamayı istiyorum. Özellikle savaşta binlerce çocuğun ölmesine çok ama çok üzülüyorum" dedi.

Halil Dede ise doğup büyüdüğü toprakları özlediğini dile getirdi.

Çadır kentte gönüllü öğretmenlik yapan Abdulhadi Mutara da Suriyeli çocukların ülkelerinde ölen arkadaşları için çok üzüldüğünü belirterek, bu durumun da morallerini bozduğunu kaydetti

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.