Suriyeli çocukların karne sevinci

Suriyeli çocukların karne sevinci

Reyhanlı ilçesinde Yardımeli Derneği tarafından oluşturulan Suriyeli Mülteci Çocuklara Rehabilitasyon Eğitim ve Öğretim Merkezi'ndeki 722 Suriyeli öğrenciye karne verildi.

Merkezde düzenlenen törende, Okul Müdürü Abdulselam Celul, Yardımeli Derneği Hatay Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz, ve Suriyeli gönüllü öğretmenler, öğrencilere karne dağıttı.

Dernek temsilcisi Yıkılmaz, dağıtımın ardından AA muhabirine, Suriyeli öğrencilere eğitimlerinden geri kalmamaları ve toplumsal barış adına rehabilitasyon merkezi açtıklarını söyledi.

Merkezde 6-18 yaş grubu Suriyelilere eğitim verildiğini belirten Yıkılmaz, bugün de karne dağıttıklarını kaydetti.

Çocuklara, savaş psikolojisinden uzaklaşmaları için de destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Yıkılmaz, Türkçe eğitiminin yanı sıra temel dersleri de verildiğini söyledi.

Suriyeli 33 öğretmenin branşlarında gönüllü eğitim verdiğini anlatan Yıkılmaz, Suriyeli öğrencilerin eğitimine katkıda bulundukları için mutlu olduklarını aktardı.

Reahabilitasyon merkezine, Arapça "Işık saçan çiçek" anlamına gelen "Züheyriye" adını verdiklerini belirten Yıkılmaz, "İnşallah çiçek açan nesiller, burada filiz verir ve ülkelerine döndüklerinde aldıkları eğitimin hakkını da verir" diye konuştu.

Okul Müdürü Abdulselam Celul da Türkiye'nin mazlum Suriye halkına yardım eli uzatmasından memnun olduklarını ve okulun açılmasında katkıda bulunan Yardımeli Derneği'ne teşekkür ettiklerini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.