Suriyeli çocukların gökyüzü kan kırmızı

Suriyeli çocukların gökyüzü kan kırmızı

Gaziantep mülteci kampında kalan Suriyeli çocuklar, “Durma Resim Yapalım” projesi için boyamalar yaptı. Proje kapsamında yüzlerce mülteci çocuğun, gökyüzünü kırmızıya boyaması dikkat çekti.

Kadir Has Üniversitesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Suriyeli çocukların yaptıkları resimlerle sergi açıyor. 1-6 Aralık tarihleri arasında “Durma Resim Yapalım" başlığıyla açılacak sergi, çocukların gözünden dünyayı aktarmayı planlıyor.

Suriyeli çocukların gözünden

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gaziantep Üniversitesi yetkilileri İslahiye mülteci kampına gitti. Savaş mağduru çocukların önüne boş kağıt ve boya kalemleri bıraktı. Resimlerle kendilerini anlatmalarını isteyen yetkililer, çocukların resimlerinde savaşın izlerini çok net gördüklerini söyledi. Savaş ile büyüyen Suriyeli çocuklar, umutla bakmaları gereken gökyüzünü kan kırmızısına boyadı.

Suriyeli çocukların gözünden

MÜLTECİ PİCASSOLAR HÜZNÜN RESMİNİ ÇİZDİ
Çocukların özgürce içlerinden geçenleri aktarmalarını istediklerini söyleyen projenin yöneticisi Doç. Dr. Çiğdem Boz, şu ifadeleri kullandı: “Savaş mağduru çocukların iç dünyalarına ulaşmayı, savaşın izlerini boya kalemleriyle kapatmayı amaçladık. Gökyüzü her çocuk için bulut ve güneşten ibaret değildir. Bazıları için gökyüzü savaş uçakları ve roketler demektir. Özellikle de Ortadoğu'nun çocukları için. Kan kırmızısını, savaş yeşilini, hüzün grisini. Mülteci Picassoların, Van Goghların önünde saygıyla eğiliyoruz."

Suriyeli çocukların gözünden

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.