Suriyeli çocuklara özel merkez kuruluyor

Suriyeli çocuklara özel merkez kuruluyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNICEF tarafından düzenlenen "Suriyeli Çocuklara Yönelik Durum Değerlendirme Toplantısı" Şanlıurfa'da yapıldı.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, "13-18 yaş grubundaki çocukların bakımının rahatça sağlanabileceği özel ortamlar geliştiriyoruz" dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, kamp dışında yaşayan bakıma muhtaç Suriyeli çocuklar için özel merkez hazırlandığını söyledi. Aytekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNICEF tarafından bir otelde düzenlenen "Suriyeli Çocuklara Yönelik Durum Değerlendirme Toplantısı"nda, Türkiye'deki sığınmacıların üçte birinin Şanlıurfa'da bulunduğunu hatırlattı. Kamplardaki çocukların her türlü imkana sahip olduğunu hatırlatan Aytekin, evlerde kalanların bazısının ise sağlıksız ortamlarda yetiştiğini vurguladı. Çocukların problemlerini çözmek ve bakımını sağlamak amacıyla proje geliştirdiklerini hatırlatan Aytekin, şunları kaydetti: "Kamp dışında yaşayan bakıma muhtaç Suriyeli çocuklar için özel merkez kurulacak. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile yürüttüğümüz projenin ilk uygulamasını Adana'da başlattık. 0-12 yaş grubundaki çocukları kendi bakım kuruluşlarına alıyoruz. 13-18 yaş grubundaki çocukların bakımının rahatça sağlanabileceği özel ortamlar geliştiriyoruz. Şu anda fiziki mekan düzenlemesi tamamlandı ve gerekli personel temin edildi, önümüzdeki hafta itibariyle kabule başlıyoruz. Yaklaşık 30 kişilik bir mekan kamp içinde hizmet verecek. Bu uygulama başarılı olursa diğer illerimizde de yapmayı düşünüyoruz."
 
BU ÇOCUKLARIN SAĞLIKLARINI KORUMALIYIZ
 
Vali İzzettin Küçük ise 1 milyonun üzerindeki Suriyeli sığınmacıya devlet ve milletin ilgi gösterdiğini belirtti. Misafirler arasında en büyük sıkıntıyı çocukların çektiğini anlatan Küçük, "Bu çocukların sağlıklarını korumamız gerekiyor. Nasıl sağlıklı geldilerse aynı şekilde dönebilmelerini sağlamalıyız. Suça bulaşmamalarını temin etmemiz lazım, özellikle bağımlılık yapıcı maddelerle münasebetlerini engellemeliyiz" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.