Suriyeli Çocuklar, Yeni Yılda Barışı Bekliyor

Suriyeli Çocuklar, Yeni Yılda Barışı Bekliyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadır kentte aileleriyle barınan Suriyeli çocuklar, 2015'in "barış yılı" olmasını dileyerek, ülkelerine dönecekleri günü iple çekiyorlar

İslahiye ilçesindeki çadır kentte aileleriyle barınan Suriyeli çocuklar, 2015'in "barış yılı" olmasını dileyerek, ülkelerine dönecekleri günün umuduyla yaşıyorlar.

Ülkelerinde iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı İslahiye'deki AFAD'ın kurduğu konaklama tesislerinde hayata tutunmaya çalışıyor. İslahiye'deki çadır kentlerde çoğunluğu kadın ve çocuk yaklaşık 12 bin, kiraladıkları evlerde ise 8 bin civarında Suriyeli yaşıyor. 

Suriyeli sığınmacıların her türlü ihtiyacının karşılandığı çadır kentte, çocuklar da eğitimlerinden geri kalmıyor. Vatan özlemi her geçen gün artarak süren Suriyeli sığınmacılar, yeni yılda geride bıraktıkları yakınlarına kavuşabilmenin hayalini kuruyor. 

Yaklaşık 2 bin 500 çocuğun eğitim gördüğü 24 derslikli okuldaki öğrenciler de sunulan imkanlardan memnun olmalarına rağmen, 2015'in "barış yılı" olmasını dileyerek, ülkelerine dönecekleri günün umuduyla yaşıyor.

Çadır Kent AFAD okulu 6. Sınıf öğrencisi Ebu Seyyid Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib'ten 3 yıl önce 11 kişilik ailesiyle Türkiye'ye sığındıklarını söyledi. 

Yeni yılda "kan ve gözyaşının dinmesini" dileyen Yusuf, "Savaş bitsin, herkes evine dönsün istiyorum. Kamplarda kimse kalmasın, vatan hasreti artık bitsin. 2015'de evime dönmek istiyorum. Türkiye'de hayatımdan memnunum ama bizim için esas mutluluk evimize döndüğümüzde olacak" dedi

Türkiye'ye 2 yıl önce 6 kişilik ailesiyle gelen Hatice Hammudi de ülkelerine dönmedikçe mutlu olamayacaklarını belirterek, 2015'de dönüş için umutlu olduklarını ifade etti.

Ailesiyle 2 yıl önce gelen Weldi Zeyno ise çadır kentte hayatlarından memnun olduklarını ancak ülkelerine, kendi okullarına bir an önce dönmek isteklerini dile getirdi. 

Zeyno, "2015 yılının barış yılı olmasını diliyoruz, bunun için dua ediyoruz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.