Suriyeli çocuklar Türkiye'de mutlu

Suriyeli çocuklar Türkiye'de mutlu

Ülkelerindeki savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de çeşitli kentlerde misafir edilen Suriyeli çocuklar, Avrupa'ya gitmeyi hayal edenlerin aksine, güven içinde olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan misafirler, yaklaşık 5 yıldır Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından kendileri için hazırlanan çadır ve konteyner kentlerde barınıyor. "Güvenli liman" olarak gördükleri Türkiye'de en iyi şartlarda ağırlanan sığınmacılar, bunun için Allah'a şükrediyor. 

Kimi Suriyeli, Avrupa'ya ulaşarak "mülteci" olabilmek için tehlikeli bir "umut yolculuğuna" çıkarken, Türkiye'de tüm ihtiyaçları karşılanan "misafirler" ise dost ülkede yaşamlarına devam ediyor.

Yaklaşık bir yıl önce terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Kobani'den (Ayn el Arap) kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki AFAD'ın oluşturduğu "tam donanımlı" çadır kentte barınan Suriyeliler, huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürüyor.

Kampta yaşıtlarıyla çeşitli oyunlar oynayıp keyifli vakit geçiren sığınmacı çocuklar, güven içinde olmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Çadır kentte kendileri için hazırlanan parklarda vakit geçirmeyi tercih eden "savaşın masumları" eğitim ve öğretim sezonunun açılmasıyla da okulların yolunu tutacak.

Kobanili 12 yaşındaki Mustafa Ahmet, çatışmalar nedeniyle evlerinin yıkıldığını bu yüzden ülkelerine geri dönemediklerini söyledi.

Çadır kentte ailesiyle mutlu bir şekilde hayatlarına devam ettiklerini anlatan Ahmet, "Burada günümüzün büyük bölümünü arkadaşlarımızla oynayarak geçiriyoruz. Hiç bir sıkıntımız yok, Allah herkesten razı olsun burada bütün ihtiyaçlarımız karşılanıyor" dedi.

13 yaşındaki Besam Ali ise çadır kentte güzel vakit geçirdiklerini belirtti.

Kampta yeni arkadaşlıklar edindiğini ve onlarla sürekli oyunlar oynadıklarını ifade eden Ali, "Burada güzel yemekler yiyoruz, oyuncaklarımız var, her şeyimiz karşılanıyor. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Evin Kasım da çadır kentte çok fazla çocuğun bulunduğunu bu sayede de canlarının sıkılmadığını aktardı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.