Suriyeli çocuklar savaş psikolojisini atmak için kampa girdi

Suriyeli çocuklar savaş psikolojisini atmak için kampa girdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezleri'nde eğitim gören çocuklara birlik beraberlik duygusunu aşılamak için iki günlük kamp düzenledi.

Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi Proje Koordinatörü ve Serüven Danışmanı Ekrem Yorguner'in eğitmenliğini üstlendiği kampta, Suriyeli çocuklar 13 farklı aktiviteden 25 farklı oyun ile rekabet unsuru olmadan grup halinde çalışmayı öğrendi. Ekrem Yorguner, tesisteki önceliklerinin faaliyetlere katılan bireylerin fiziksel ve duygusal güvenliklerinin sağlanması olduğunu söyleyerek “Oluşturulan bu güven ortamında öğrenme çok daha kolay gerçekleşiyor. Tesiste oynanan oyunlar, yaşamımızda karşılaştığımız hadiselerin küçük birer simülatörü gibi. Bu nedenle oyunlardan ileriye dönük çok güzel çıkarımlar sağlanabiliyor. Alt ve üst element oyun gruplarından oluşan, takım çalışması, işbirliği, hedef koyma, güven gibi farklı konularda yaşayarak öğrenmeyi sağlayan, oyunları başarı ile oynayan Suriyeli öğrenciler unutulmaz anlar ve hatıralarla merkezimizden ayrıldı.” diye konuştu.

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar ise Suriyeli çocukların birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini belirterek “Çocuklara ülkelerindeki kaosu biraz da olsa unutturabilmek, minik yüreklerindeki sevgiyi yeniden yeşertebilmek amacıyla birlik ve beraberliği pekiştirici organizasyonlar düzenliyoruz. Yaptığımız organizasyonda eğlenirken takım çalışmasını, işbirliğini ve en önemlisi güvenmeyi öğreniyorlar.” şeklinde konuştu. Dündar, savaş psikolojisini ve özgüvenini yitiren çocuklara yeniden özgüven kazandırmayı hedeflediklerini, bu doğrultuda denge ve cesaret aletleri ile çocukların güvenlerini tazelemeye çalıştıklarını vurguladı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.