Suriyeli çocuklar için uçurtma şenliği

Suriyeli çocuklar için uçurtma şenliği

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Mardin Şubesi üyes bir grup kadın, Suriyeli yetim ve öksüz çocuklar için uçurtma şenliği düzenledi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Mardin'e gelen Suriyeli öksüz ve yetim çocuklar için İHH Mardin Şubesi üyesi bir grup kadın tarafından uçurtma şenliği düzenlendi. Suriye Okulu öğrencilerinin de katıldığı şenlikte, birinden güzel şarkı, türkü, oyun gibi aktiviteler gerçekleştiren öğrenciler, rengarenk uçurtmaları uçurarak, doyasıya eğlendi.

Şenliğe katılan merkez Artuklu İlçe Kaymakamı Soner Karataşoğlu, vatandaşlarla uzun süre sohbet ederek Suriyeli çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada kısa bir konuşma yapan Karataşoğlu, "Gördüğünüz gibi yüzlerce çocuk burada uçurtma şenliğimiz için biraraya geldi. Bu yıl Suriyeli çocuklarımız için ilk kez düzenlediğimiz uçurtma şenliğinde, amacımız çocuklarımıza dolu dolu bir hafta yaşatmak. Buradaki hayırsever kardeşlerimize, çeşitli etkinlikler ile çocuklarımıza bu haftayı doyasıya eğlenceli geçirmek için çaba sarf ettiklerinden dolayı şahsım adına herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mardin İHH temsilcisi Abdurrahman Ceylan ise "Bugün burada istedik ki bir günlüğüne bile olsa Suriyeli çocuklarımız özgürlüklerini, uçurtmaları aracılığı ile haykırsınlar. İstiyoruz ki çocuklar, oynadıkları sokaklardan kaçmak zorunda kalmasın, onların sesi olalım istedik. Savaştan kaçan, çocukluklarını yaşayamayan bu kardeşlerimizi bir nebze olsun mutlu etmek, en önemli vazifemiz" dedi.

Şenliğe katılan Mardinli aile ve çocuklar da Suriyeli çocuklarla birlikte uçurtma uçurarak, gün boyu çeşitli oyunlar oynadı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.