Suriyeli çocuklar için sünnet şöleni

Suriyeli çocuklar için sünnet şöleni

Mardin'in Midyat ilçesinde Suriyeli çocuklar için sünnet şöleni düzenlendi.

Mardin’in Midyat ilçesinde kurulan Geçici Konaklama Tesisi’nde yaşayan Suriyeli vatandaşların çocukları için Kaymakamlık tarafından sünnet şöleni düzenlendi. Şölende sünnet edilen 55 çocuğa hediyelerini Vali Ahmet Cengiz verdi.

Kaymakamlık tarafından tespit edilen sünnetsiz 55 çocuk, Midyat Devlet Hastanesi’nde 2 genel cerrah ve bir üroloji uzmanı tarafından sünnet edildi. Çocuklar için daha sonra kentte sünnet şöleni tertip edildi. Akçakaya Mahallesi’nde bulunan çadır kentte düzenlenen törene; Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, Jandarma Komutanı İlhan İnce, Suriyeli vatandaşlar, geçici konuklama merkezinde bulunan mahalle muhtarları, Suriyeli çocuklar ve aileleri katıldı.

Şölen alanına gelen Vali Ahmet Cengiz ve beraberindekiler, çocuklar tarafından Türk bayrakları ve alkışlarla karşılandı. Tören, Suriyeli vatandaş Ahmet Muris tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Suriyeli müzik öğretmeni Semir Ömer ve Suriyeli çocuklardan oluşan koru ilahiler seslendirdi. Okunan ilahi ve ezgiler katılımcıların büyük takdirini topladı.

Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün kampta Suriyeli vatandaşlara hizmet etmekten dolayı memnun olduğunu belirtti. Bingöl, kendilerine destek veren Vali Cengiz ve Belediye Başkanı Nasıroğlu’na teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Vali Ahmet Cengiz, Suriyeli vatandaşlarla 10 aydır birlikte olduklarını belirti. Cengiz, "Ülkenizde yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle; yurdunuzu, yuvanızı evinizi, köyünüzü terk etmek zorunda kaldınız. Bu sizler kadar bizleri de üzüyor. Bu acılarınızı unutturmak, bu sıkıntılarını gidermek için Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak hizmet etmeyi kutsal bir görev olarak görüyoruz. Umarım bu sıkıntılar biter, en kısa zamanda arzu ettiğiniz gibi yaşarsınız. Memleketinizde sevdiklerinizle beraber olursunuz.” şeklinde konuştu.

Cengiz, kamu görevlilerinin aralıksız Suriyeli vatandaşlarının huzuru için 24 saat görevde olduğunu belirtti ve emeği geçenleri tebrik etti.

Yapılan konuşmanın ardından sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra Vali Cengiz, Kur’an okuyan Suriyeli vatandaşı tebrik etmek üzere yanına gitti. Sesini ve okumasına beğendiğini ifade eden Cengiz’e Suriyeli Muris bir süre dua etti.

Duaların ardından tören sona ererken, çadır kentte bulunan görevliler ve sünnet edilen çocuklar hatıra fotoğrafı çektirdi.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.