Suriyeli çocuklar Gaziantep'i fotoğrafladı

Suriyeli çocuklar Gaziantep'i fotoğrafladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin "sosyal uyum" projesi kapsamında düzenlediği gezide 600 Suriyeli ve Türk çocuk kentin turistlik yerlerini ziyaret edip fotoğraf çekerek eğlenceli vakit geçirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince, "sosyal uyum" projesi kapsamında 600 Suriyeli ve Türk çocuk kentin turistlik yerlerini ziyaret ediyor.

Ensar Toplum Merkezine devam eden 20 Suriyeli kız öğrenci, bir günlük gezi programı boyunca fotoğraf çekerek eğlenceli vakit geçirdi.

Fotoğraf eğitimi alan çocuklar, gezileri sırasında hem öğrendiklerini uyguladı hem de Gaziantep Kalesi'nden başlayarak kentin tarihi ve turistlik yerlerini fotoğraflama imkanı buldu.

Yöresel yemeni, bakır ve kalay yapımını da izleyen öğrenciler, tarihi mekanları fotoğraflamanın mutluluğunu yaşadı.

"Kültürümüzün, tarihimizin aynı olduğunu göstermiş oluyoruz"
Ensar Toplum Merkezi Müdürü Salih Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerine bağlı 600 öğrenciye kenti gezdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Belediyenin başlattığı projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini aktaran Açıkgöz, "Burada hem Suriye'nin hem de Türkiye'nin tarihi var. Öğrencilerimiz Gaziantep Kalesi'ni Halep Kalesi'ne benzetti. Daha önce Gaziantep Halep'e bağlıymış. Onlarla aramızda bir fark olmadığını, birbirimize yabancı, garip olmadığımızı görüyorlar. Kültürümüzün, tarihimizin aynı olduğunu göstermiş oluyoruz. Tarihi yerleri görmenin mutluluğunu yaşıyorlar." dedi.

Öğrencilerden Nasra İsmail, Gaziantep'in Halep'e çok benzediğini ifade ederek, "Buraları gezdiğim için çok mutlu oldum. Halep'e çok benziyor ama can veren şehitleri görünce çok üzüldüm. İyi ki buraları gezmişim." dedi.

Ula Naif, "Bu tarihi yerleri ilk defa görüyorum. Gezerken kendimi Halep'te gibi hissettim. Benim memleketime çok benziyormuş. İlk defa fotoğraf çektim. Çekerken de çok mutlu oldum." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.