Suriyeli çocuk Türkiye'de yaşama tutundu

Suriyeli çocuk Türkiye'de yaşama tutundu

Suriye'nin Halep kentinde evlerine bomba isabet etmesi sonucu yaralanan 10 yaşındaki Beddur Hassani, tedavi için getirildiği Kilis'teki hastanede yaşama tutundu.

Suriye'nin Halep kentinde evlerine bomba isabet etmesi sonucu yaralanan 10 yaşındaki Beddur Hassani, tedavi için getirildiği Kilis'teki hastanede yaşama tutundu.

İç savaşın sürdüğü ülkesinde, rejim güçlerinin hava bombardımanında yıkılan evinin enkazı altında kalan Hassani, yakınlarınca enkazdan yaralı çıkarıldı. Önce Suriye'deki hastaneye, ardından ambulansla Türkiye'ye getirilen Hassani, Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Geçirdiği beyin felci nedeniyle neredeyse tüm vücut fonksiyonlarını kaybeden ve 2 ay yoğun bakım ünitesinde tutulan 10 yaşındaki Hassani, onun için seferber olan doktorlar ve sağlık çalışanları sayesinde, yaşam mücadelesini kazandı.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Tuşat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük kızın hastaneye getirildiğinde çok kötü durumda olduğunu belirtti.

Ameliyat ve yoğun bakım sürecinin ardından Suriyeli çocuğun hayata yeniden tutunduğunu dile getiren Tuşat, Hassani'nin sağlık durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini söyledi.

Suriyeli kızın tam anlamıyla iyileşmesinin uzun zaman alabileceğini kaydeden Tuşat, şöyle devam etti:

"Hastamızın ilk geldiğinde hayati tehlikesi bulunuyordu, yoğun bakım ünitesinde yaşam destek ünitesine bağlıydı. Patlama sonrası meydana gelen göçüğün altında kalmış ve bu nedenle beyni ciddi anlamda hasar görmüş. Buraya getirildiğinde hızlı şekilde tedavisine başlandı. Bir dizi operasyon sonucu hastamız hayati tehlikeyi atlattı. Şu anda normal serviste tedavisi sürüyor. Bundan sonra yürüyemeyecek, hakaret edemeyecek ancak onun hayata dönmesi ailesini ve bizleri mutlu etti."

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.