Suriyeli anneler, bir 'Anneler Günü'ne daha buruk giriyor

Suriyeli anneler, bir 'Anneler Günü'ne daha buruk giriyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli anneler, bir “Anneler Günü”ne daha buruk giriyor.

Zamanlarının büyük bölümünü çocuklarıyla geçiren Suriyeli anneler, kendilerine kucak açan Türk halkına teşekkür ediyor.
  
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli anneler, bir “Anneler Günü”ne daha buruk giriyor. Suriye’deki savaş en çok kadın ve çocukları etkiliyor. Olaylar nedeniyle evini, yurdunu bırakıp kaçmak zorunda kalan birçok kadın, Türkiye’deki çadır kentlerde yaşamlarını sürdürüyor. Savaşta eşini, çocuğunu, yakınlarını kaybeden kadınlar yaşadıkları acıya rağmen anne olduklarını unutmuyor. Çocuklarından sevgiyle yaşama tutunan anneler, ülkelerindeki savaşın sona ermesi için dua ediyor. Yaşadıkları topraklara dönmenin umuduyla hayatlarına devam eden misafirler, “Anneler Günü”nde savaşsız bir ülkeye dönmenin hayalini kuruyor.

Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşayan Suriyeli kadınlar da yaşanan olaylar nedeniyle “Anneler Günü”ne buruk giriyor. Kamptaki zamanlarının büyük bölümünü çocuklarıyla geçiren Suriyeli anneler, kendilerine kucak açan Türk halkına teşekkür ediyor. Suriyeli Dilap Mukri, yaptığı açıklamada, Esed’e bağlı güçlerinin hava saldırısında evlerinin yıkıldığını söyledi. Eşi ve 10 çocuğuyla Türkiye’ye sığındıklarını anlatan Mukri, en büyük oğlunun savaşta hayatını kaybettiğini dile getirdi. Fatma Ganip ise, rejim güçlerinin köylerini bombalaması üzerine Türkiye’ye geldiklerini anlattı. Saldırıda 23 yaşındaki oğlunu kaybettiğini aktaran Ganip, “Bizim için Anneler Günü’nün diğer günlerden bir farkı yok. Çünkü bizler savaşın yok ettiği kadınlarız” diye konuştu.

"ANNELER GÜNÜ"NÜ UNUTTUK

Suriye’deki iç savaşta eşini kaybettikten sonra 6 çocuğundan 5’ini yanına alarak geldiği İstanbul’da sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışan Feride Harbutli, eskiden Anneler Günü’nde ailecek pikniğe gittiklerini, çocuklarından küçük hediyeler aldığını ifade ederek, “Anneler Günü’nü unuttuk. Burada artık her gün şehitlerimizin günü oldu” dedi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.