Suriyeli anne, kapı açılsa 5 simidi çocuklarına verecek

Suriyeli anne, kapı açılsa 5 simidi çocuklarına verecek

Suriyeli anne Meryem… Çocukları için simit almış. Çocuklarını alıp Türkiye tarafına geçirmek için kapıda çaresizce bekliyor.

Suriyeli anne Meryem… Çocukları Kilis-Öncüpınar’ın karşısında, Bab es-Selam sınır kapısındaki mülteci kampında. Onlar için simit almış. Çocuklarını alıp Türkiye tarafına geçirmek için kapıda çaresizce bekliyor.

BAAS rejimi ve Rusya’nın Halep’i kuşatmasıyla Türkiye-Suriye sınırı bir kez daha on binlerce buruk hikayenin yazılacağı bir sahneye döndü. Halep çevresinden kaçmak zorunda kalan ve sayıları 70 bine varan sivil, Kilis-Öncüpınar sınır kapısının karşı tarafında yer alan, Suriye’nin Bab es-Selam sınırı kapısında bekliyor.

Daha önce giriş yapmış

Türkiye Bab es-Selam’da 9 kamp kurdu ve yiyecek-ihtiyaç yardımı eksiksiz bir şekilde yapılıyor. Ancak zorlu kış şartları yüzünden mülteciler bir an önce Türkiye’ye geçmek istiyor. Çaresiz Suriyelilerden biri de Meryem… Daha önce Türkiye’ye geçmeyi başaran Meryem sınır kapısında beklerken Reuters muhabirinin objektifine takıldı. Çocukları için 5 tane simit almış. Sınır kapısındaki Türk polisinden kapıyı açmasını istiyor. Amacı Bab es-Selam’a gidip çocuklarını alarak Öncüpınar’a getirmek. Meryem simitleri çocuklarına götürebildi mi bilmiyoruz. Yetkililer şimdilik bilgi vermekten kaçındı.

suriyelianne2.jpg

YeniYüzyıl

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum