Suriyeli ailenin dramı ikiye katlandı

Suriyeli ailenin dramı ikiye katlandı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa'da kiraladıkları evde yaşayan Suriyeli Bedran ailesinin hayatı, engelli çocuklarının trafik kazası geçirmesiyle kabusa döndü.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa'da kiraladıkları evde yaşayan Suriyeli Bedran ailesinin hayatı, engelli çocuklarının trafik kazası geçirmesiyle kabusa döndü.

Çatışmalar nedeniyle 3 yıl önce Rasulayn'dan kaçarak, Eyyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahallesi'nde kiraladıkları evde yaşamaya başlayan Bedran ailesinin en büyük çocukları 28 yaşındaki Ahmet'in vücudunun bir bölümü, Suriye'de geçirdiği trafik kazası sonrası felç oldu.

Hayatlarını yaşadıkları sıkıntılara rağmen sürdürmeye çalışan Ahmet'in ailesi, ülkelerinde çıkan iç karışıklığın ardından Türkiye'ye sığındı. Savaştan uzak acılarını unutmaya çalışan ailenin sıkıntıları, oğullarının trafik kazası geçirmesiyle katlandı.

Anne Kafiye Bedran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun yaklaşık bir ay önce geçirdiği trafik kazası sonrasında vücudun 3 yerinde kırık tespit edildiğini belirtti. 

Eskiden oğlunun birçok işini kendisinin yaptığını, bu nedenle nispeten daha rahat olduklarını aktaran Bedran, "Yolda yürürken bir arabanın çarpıp kaçması sonrasında oğlum bir aydır yatıyor ve hareket edemiyor. Büyük olduğu için ancak iki kişi ilgilenebiliyor. Dışarı çıkmadığı için sıkılıp ağlamaya başlıyor. Eskiden hiç olmazsa dışarı çıkıp gezerdi, bazı ihtiyaçlarını görürdü. Şimdi yatağa mahkum oldu. Sıkıntımız çoğaldı" dedi.

Oğlunun tedavisi için sürekli hastaneye gittiklerini anlatan Bedran, bunda da zorlandıklarını ifade ederek, biran önce iyileşmesi için dua ettiklerini söyledi. 

Oğluna çarpan sürücünün polis ekiplerince yakalandığına işaret eden Bedran, fakat bu kişinin kendileriyle ilgilenmediği dile getirdi.

Bedran, "En azından bizimle görüşüp durumunu sorsalardı içimiz rahatlardı" diye konuştu.

Kışlık giysi ve ayakkabı

Öte yandan, Beşir Derneği Osmaniye Şubesi tarafından kent merkezinde kalan 500 Suriyeli sığınmacıya kışlık giysi ve ayakkabı yardımı yapıldı.

Derneğin şube başkanı Zülgarneyn Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada Suriyelilere ve yardıma muhtaç ailelere yönelik yardım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

Hayırseverlerin katkısıyla alınan yardım malzemelerinin derneğin kışlık yardımları kapsamında Suriyeli ailelere teslim edildiğini ifade eden Avşar, şunları kaydetti:

"Havaların soğumasıyla kent merkezinde kirada ve zor şartlarda yaşamını sürdüren Suriyeli misafirlerimize giysi ve ayakkabı yardımı yapıyoruz. Bu yardımların arasında pantolon, gömlek, ceket, kazak gibi giyim malzemeleri ve ayakkabı çeşitleri bulunmaktadır. Dernek olarak kent merkezinde kiraladıkları evlerde, zor şartlarda hayatını sürdürmeye çalışan kalabalık aileleri tespit ediyoruz. Daha sonra onları kademe kademe paylaşım noktamıza davet ediyoruz. Buraya gelen aile bireyleri istekleri ürünlerden üç parça alabiliyor. Yardımlar devam ediyor. Toplamda 500 Suriyeliye yardımları ulaştırmayı hedefliyoruz."

Avşar, ülkelerindeki olaylardan dolayı Suriyelilerin vatanlarından uzak olduğunu, onlarla ensar-muhacir ilişkisi kurmak istediklerini belirtti.

Kent merkezinde, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilere herkesin yardım eli uzatması gerektiğini vurgulayan Avşar, "Suriyeli kardeşlerimiz her şeylerini bırakarak ülkemize gelmek zorunda kaldılar. Burada da zorlu yaşam koşullarında ayakta durmaya çalışıyorlar. Sadece devletimizin değil, sivil toplum kuruluşları ve halkımızın da yardımına ihtiyaçları var. Biz dernek olarak onlarla ensar muhacir ilişkisi kurmaya, hayırseverlerden topladığımız yardım malzemelerini, elimizden geldiğince ulaştırmaya çalışıyoruz. Hepimiz aynı duyarlılıkla hareket ettiğimizde Allah'ın rızasını da kazanacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Avşar, kent merkezinde barınan Suriyeli sığınmacıların tamamına kış bitmeden yardım ulaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Çocuk aşısı

Çocuk felcini önlemek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında da son iki haftada Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan giriş yapan bin Suriyeli çocuğa aşı yapıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, geçtiğimiz yıllarda Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü iş birliğiyle yürütülen kampanya çerçevesinde Suriyeli çocukların aşılanmasına Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda devam ediliyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda görevli sağlık ekipleri, bu yılın ilk iki haftasında Suriye'den Türkiye'ye aileleriyle giriş yapan bin Suriyeli çocuğa çocuk felci aşısı yaptı.

Kapıda, aşı uygulamasının devam edeceği belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.