Suriyeli ailelere gıda ve barınma desteği

Suriyeli ailelere gıda ve barınma desteği

Suriye'deki iç savaştan kaçan ailelere Siverekli vatandaşlardan ve belediyeden yardımlar sürüyor.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, Fırat Mahallesi'nde bir mermer şantiyesinin bahçesinde 8 Kobanili ailenin yaşadığı çadırları ziyaret ederek, ailelerin sorunlarını dinledi. Başkan Yardımcısı Postacı yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli ailelerin en büyük sorunun barınma olduğuna dikkat çekerek, “Ailelerin gıda ihtiyacını gıda bankasından karşılıyoruz. Ancak barınma sorunları bulunuyor, dışarıda kalan bazı aileler için ev bulduk yerleştirdik. Buradan tüm Sivereklilere çağırıda bulunuyorum, boş evi olanlar kira karşılığında Suriyeli ailelere versinler. Kira desteği sağlayacağız. Okul çağındaki çocuklar Suriyeliler için açılan okula göndereceğiz, kısa süre içinde barınma sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Postacı, dışarıda kalan üç Suriyeli aile için Gülabibey Mahallesi'nde belediye tarafından kiralanan eve geçerek vatandaşların ihtiyaçlarını tespit etti. Postacı, ihtiyaçların en kısa sürede Siverek Belediyesi'nce karşılanacağını belirtti.
Akraba olan 16 yetişkin ve 43 çocuğun yaşadığı çadırlarda çocukların soğuk algınlığı hastalığına yakalandığı belirtildi. Kobanili aileler yardımlarından dolayı Siverek Belediyesi'ne ve hayırsever Sivereklilere teşekkür etti. 

TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.