Suriyeli aile eski trafoda yaşam mücadelesi veriyor

Suriyeli aile eski trafoda yaşam mücadelesi veriyor

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle 4 yıl önce çocukları ve torunlarıyla Türkiye'ye sığınan Suriyeli hemşire Zeye Şavak, atıl durumdaki trafo binasında yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle 4 yıl önce Türkiye'ye sığınan Suriyeli Zeye Şavak, 7 çocuğu ve torunlarıyla atıl durumdaki trafo binasında yaşam mücadelesi veriyor.

Suriyeli Zeye Şavak da savaşın şiddetini gösterdiği Rakka kentinden 7 çocuğuyla kaçarak Akçakale'ye sığındı.

Şavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaştan önce kendisinin Rakka'da hemşire, eşinin ise memur olduğunu söyledi.

Güzel yaşantılarının savaşla alt üst olduğunu anlatan Şavak, 4 yıl önce 7 çocuğuyla Akçakale'ye göç etmek zorunda kaldıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Akçakale ilçesine geldikten sonra yaklaşık bir yıl boyunca park ve bahçelerde kendi imkanlarımızla kurduğumuz çadırda yaşadık. Daha sonra şu an yaşadığımız atıl durumdaki trafo binasını bulduk. 7 çocuğum ve torunlarımla yaklaşık 3 yıldır trafo binasında yaşamaya çalışıyoruz. Sağ olsun çevredeki insanların ve yardım kuruluşlarının bize yaptığı yardımlarla geçimimizi sağlıyoruz."
"Eşimden 2 yıldır haber alamıyorum"

Eşinin 2 yıl önce Rakka'da savaşırken yaralandığını aktaran Şavak, kendisinden bir haber alamadıklarını ifade etti. Eşinin hayatından endişe duyduğunu dile getiren Şavak, "Öldü mü, yaralı mı haberimiz yok. 7 çocuğum ve 5 torunumla zor durumdayız. Eşim yanımda olsa belki biraz daha iyi durumda olabilirdik. Eşimin bir an evvel aramıza dönmesini bekliyoruz." sözlerine yer verdi.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.