Suriyeli 400 aile Lübnan'a sığındı

Suriyeli 400 aile Lübnan'a sığındı

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasına, son 24 saatte en az 400 Suriyeli ailenin sığındığı bildirildi.

Arsal Belediye Başkanı Ali Hucairi, son 24 saatte Suriye'nin Lübnan sınırındaki Kalamun bölgesinin Flita ve Mağara yerleşim birimlerinde yaşayan en az 400 Suriyeli ailenin, savaştan kaçarak kasabalarına geldiğini söyledi.

Lübnan sınırında Suriye rejimi yanlıları ve mühalifler arasında hafta sonunda şiddetlenen çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli ailelerin, Lübnan'da en çok Suriyeli sığınmacının bulunduğu Arsal'a geldiğini ifade eden Hucairi, Arsal'daki mevcut sığınmacı sayısının 85 bin civarında olduğunu, bu sayının ilçenin toplam nüfusunun iki katına tekabül ettiğini belirtti.

Yeni sığınmacılara, artık barınak sağlayamadıklarını dile getiren Hucairi, Arsel'e dün sığınan ailelerin kadın ve çocuklardan oluştuğunu, aralarında silahlı kimselerin bulunmadığını da kaydetti.

-Yebrud'taki çatışmalar

Öte yandan bölgedeki sahra hastanesinde görev yapan bir yetkili, Suriye'nin Lübnan sınırındaki Yebrud kentinde devam eden çatışmalarda yaralanan 13 muhalifin de Arsal'daki sahra hastanesine getirildiğini belirterek, "Durumu iyileşen yaralıları taburcu ettik. Geri kalan yaralıların tedavisi ise devam ediyor" dedi.

Yebrud'daki çatışmalarda yaralanan ve ölenlerin bir kısmının Arsal'a sevk edildiğini dile getiren yetkili, ölü sayısı konusunda net bir bilgi veremeyeceğini söyledi.

Suriye'de "Hizbullah destekli" rejim güçlerinin, bir süredir muhaliflerin denetiminde olan ve stratejik noktalardan biri olarak kabul edilen Lübnan sınırındaki Yebrud'un kontolünü, dün ele geçirdiği duyurulmuş, muhalifler ise bunu yalanlamıştı. Bunun ardından Beyrut'un kuzeydoğusundaki "Hizbullah'ın kalelerinden" kabul edilen Hermel bölgesinin En-Nebi Osman beldesinde de dün bomba yüklü araçla saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 2'si Hizbullah militanı 4 kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı.
Saldırıyı üstlenen Nusra cephesinin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında, "Bu saldırı, İran Partisi'nin Yebrud bölgesini gasbetmesinden dolayı övünmesine ve böbürlenmesine verilen hızlı bir cevaptır" ifadesine yer verilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.