Suriyeli 10 bin çocuğa dondurma

Suriyeli 10 bin çocuğa dondurma

İnsani Yardım Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren İHH Çocuk Kulübü'nün 'Suriye'de Dondurma Günleri' adını verdikleri bir program dahilinde ilk etapta 10 bin Suriyeli mülteci çocuğa dondurma dağıtıldı.

Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve kırsalında kamplarda barınan Suriyeli çocuklara dondurma dağıtıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı Basın Danışmanlarından Zafer Ersoy, Suriye'de dramın başladığı ilk günden itibaren insani yardım faaliyetlere devam ettiklerini ifade ederek, “Tüm gayretlerimiz arasında insanların yaşadıkları bu zorlu süreçte barınma, gıda gibi ihtiyaçlarının yanı sıra insanca yaşama haklarını destekleyebilmek vardır. İnsanca yaşayabilmelerinden kastımız mağdur Suriyelilerin sağlık ihtiyaçları, sosyal faaliyet, eğitim gibi insani ihtiyaçlarının da giderilmesidir. Bu bağlamda hayırseverlerin bağışlarıyla Suriye içerisinde kurmuş olduğumuz çadır ve konteyner kentlerimizde mescit, sağlık ocakları, okullar ve sosyal faaliyet alanları oluşturuyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra her gün Türkiye'deki aş evi ve fırınlarımızda üretilen sıcak yemek ve ekmeklerimizi Suriye'ye geçiriyoruz. Reyhanlı ve Kilis'te kurmuş olduğumuz ekmek fırınlarımızda günlük olarak toplam 270 bin ekmek, Kilis'te kurmuş olduğumuz aş eviyle de günlük 30 Bin kişilik sıcak yemek üreterek Suriye'deki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Ayrıca Suriye içerisindeki ekmek fırını ve aş evlerini desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

İlk program Kayserili hayırseverler tarafından

İHH Çocuk Kulübü'nün 'Suriye'de Dondurma Günleri' programı için Türkiye sınırına yakın bölgelerde Suriye içerisinde kurulan kamplardan Şemmarin ve Sicc konteyner kentlerinde bugün 10 bin çocuğa dondurma dağıtımı organizasyonunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ersoy, “ilk dağıtım programımızı Kayserili hayırseverlerin desteğini alarak gerçekleştirdik. Suriye'de sıcaklık Türkiye'ye oranla daha fazla, hem gölge olabilecek yapılar da mevcut değil. Bu sıcaklıkta dondurmaları kavuşan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Dondurma aracımızı gören çocuklar, bize doğru koşuyordu. Ne olursa olsun, çocuk savaşın ortasında da çocuktur, bunu asla unutmamalıyız. Savaşın içerisindeki bu çocukların psikolojik travma yaşamalarının önüne geçmek için bu gibi faaliyetlerimizi İHH Çocuk Kulübümüzle birlikte devam edeceğiz. Çocukların gülümsemesine ortak olmak isteyen hayırseverlerimizin bu çağrıya kulak vermelerini ve desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.