Suriyeli 1 Milyon Çocuk İHH ile Gülüyor

Suriyeli 1 Milyon Çocuk İHH ile Gülüyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de savaşın mağdur bıraktığı çocuklara eğitim, barınma, sağlık, gıda yardımlarının yanı sıra psikolojik destek sağlıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iç savaş nedeniyle evini kaybeden aileleriyle farklı bölgelere yerleşen yaklaşık 1 milyon Suriyeli çocuğa eğitim, gıda, barınma ve sağlık yardımı ulaştırıyor.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH'nın Suriye'deki iç savaşta mağdur olanlara yardımlarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.
 
Türkiye'de ve diğer ülkelerdeki hayırseverler tarafından hazırlanan yardımların, sınır kapılarından geçirilerek Suriye'deki kamplar ve evlerinde yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığını ifade eden Karacaoğlu, şöyle konuştu:
 
"Suriye'deki savaş herkesi çok kötü etkiledi, en çok da çocukları. Suriye'de savaşın en acımasız yüzüyle karşılaşanların çocuklar olduğunu biliyoruz. Dernek olarak Suriyeli çocukların yanında olmayı sürdüreceğiz. Eğitimden sağlığa, gıdadan, barınmaya kadar her alanda onların yanında onalacağız. İç savaş bir ülkeyi harap etti. Evlerinden uzakta çocuklar kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, yaklaşık 1 milyon Suriyeli çocuğa eğitim, gıda, barınma ve sağlık anlamında yardım ulaştırıyoruz."
 
Savaşın acımasızlığının her yeri kuşatmış durumda olduğunu dile getiren Karacaoğlu, Ramazan Bayramı'nda Türkiye içinde ve Suriye'de yaşayan 9 bin yetim 60 bin çocuğa bayramlık elbise dağıttıklarını aktardı.
 
Psikolojik destek
Karacaoğlu, Suriye'nin birçok bölgesinde insani yardım faaliyetlerine devam ettiklerini vurgulayarak, "Hama, Humus, İdlib ve Şam bölgelerinde ailelerini kaybeden yetimler Türkiye'ye sığınıyor. Türkiye sınır hattına sığınan yetimler zor şartlar altında yaşam mücadelesi verirken psikolojileri de gün geçtikçe daha da bozuluyor. Ekiplerimiz yetimlerin psikolojik sorunlarını her ay düzenli olarak yapılan sosyal aktivitelerle gidermeye çalışıyor" dedi.
 
İHH tarafından İdlib ve Azez kentlerinde kurulan 250 konteyner de 230 kimsesiz çocuğun barındığını belirten Karacaoğlu, yetim çocukların ihtiyaçlarının da İHH İnsani Yardım Vakfı ve uluslararası yardım kuruluşlarınca karşılandığını sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.