Suriye'den Antalya'ya konut almaya geliyorlar

Suriye'den Antalya'ya konut almaya geliyorlar

Deniz Karataş, Suriye'deki kötü şartlardan kaçıp birikimlerini burada değerlendirmek isteyen bir çok Suriyeli olduğunu belirtti.

Antalya'nın geçen yıla göre yabancılara satılan konut satışlarının arından bir düşüşün yaşandığını ifade eden Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Kentimizde 2015 yılının Ocak ayında 392 konut satışı yapıldı. 2014 yılının Ocak ayına bakıldığında 464 konut satışı gerçekleşmiş. Geçen yıl ile bu yıl arasında yaklaşık 100'a yakın bir konut satışı azalmış durumda" diye konuştu.

"ÜLKEMİZE YOĞUN TALEP VAR"
Yabancılara konut satışında Antalya'nın Türkiye'de ilk sırada yer aldığını vurgulayan Karataş, "2014 yılında 6 bin 542 konut satışı gerçekleştirerek ülkemizde birinci sıradayız. İkinci sırayı 5 bin 580 konut ile İstanbul yer alıyor. Daha sonraki sıralarda Aydın ve Muğla geliyor. Bu yerlere bakıldığında konut satışları turizm odaklıdır. Birleşik Arap Bilirlikleri, Katar, Suudi Arabistan gibi körfez ülkelerinde yoğun bir şekilde talepler olduğunu görüyoruz" dedi.

"ENGELLEME GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"
Konut almak isteyen Suriyeli vatandaşların genelde engelle karşılaştıklarını belirten Deniz Karataş, "Suriye'den yaklaşık 2 milyon insan geldi, bu gelenlerin hepsini fakir diye nitelendirmek doğru olmaz. İçlerinde zengin olup da konut satın almak isteyenler de var. Suriyelilere konut satışımız mümkün değil. Bu engelleme konusunu tekrardan gözden geçirilmesi gerekebilir. Suriyeliler paraları olmasına rağmen ülkemizden konut alamamaktalar. Bu eskiden beri Suriye'ye konulmuş bir yasaktır" dedi.

"YASAĞIN KALDIRILMASI GÜNDEME TAŞINABİLİR"
Geçmişte Hatay'da yaşanan olaylardan dolayı konut satışı yasağı olduğunu söyleyen Karataş, "Bu yasağın kaldırılması gündeme getirilebilir. Çünkü ülkemizin emniyeti açısından diğer ülkelerle alışverişimiz yasak. Örneğin Irak ve İran'dan bir insan İstanbul'dan konut alabilir. Bu yüzden bu ülkemizin güvenliği açısından önemlidir" şeklinde konuştu.

"SURİYELİLERİ İNŞAATTA ÇALIŞTIRMIYORUZ"
Suriye'nin kötü şartlarından kaçıp gelip yatırım yapmak isteyen bir çok kişinin olduğunu söyleyen Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş sözlerine şu şekilde devam etti; "Suriyeliler ülkelerindeki savaştan kaçıp birikimlerini burada yapmak istiyorlar ve kendi ülkelerinde sevilen gıdaları memleketimizde dükkan açıp satıyorlar. Birçok sektörde günlük 15 TL'ye çalışan insanlar var. Fakat inşaat sektöründe sigortasız işçi çalıştırmadığımız için Suriyelileri inşaatta çalıştırmıyoruz."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.