Suriye'deki Türkmenlere 12 TIR'lık bayram hediyesi

Suriye'deki Türkmenlere 12 TIR'lık bayram hediyesi

Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde, İzmir il ve ilçe müftülükleri tarafından iki haftada toplanan 12 TIR dolusu gıda ve temizlik malzemesi, Suriye’deki Türkmenlere Ramazan Bayramı öncesi gönderildi.

Suriye`deki iç çatışmalarda zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan Türkmenlere gıda ve temizlik alanındaki insani ihtiyaçlarını gidermek ve yardımcı olmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı" kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında İzmir’de toplanan 12 TIR dolusu malzeme yola çıktı. TIR’lar yola çıkmadan önce Gaziemir Ulu Camisi yanındaki alanda İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, ilçe müftüleri ve vatandaşların katıldığı tören yapıldı, tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


SURİYE’DEKİ TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE DAĞITILACAK

İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ramazan ayının ana teması olarak benimsediği ‘Zaman iyilik zamanı, vakit iyilik vakti’ görüşü çerçevesinde yardım başlatıldığını anlattı.

İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, "bu ramazan ve her zaman" ilkesinden hareketle, İzmir il ve ilçe müftülükleri olarak TDV şubelerinin iş birliği, hayırsever vatandaşlarımızın katkıları, ilçe müftülerimiz ve değerli personelin üstün gayretleriyle İzmir’den Suriyeli kardeşlerimiz için iki hafta gibi kısa bir zaman diliminde oluşturulan 12 TIR’dan oluşan ilk yardım konvoyunun yola çıkacağını belirterek "6 TIR un, 2 TIR gıda kolisi, 1 TIR temizlik ve hijyen kolisi, 1 TIR ayçiçeği yağı, 2 TIR muhtelif gıda; mercimek, pirinç, makarna, bulgur ve benzeri olmak üzere yaklaşık 300 ton malzeme içermektedir.

Göndereceğimiz malzemenin yarısını halkımızın ayni gıda yardımı ile diğer yarısını İzmir genelinde düzenlenen nakdi yardım kampanyasında düzenlenen yardımlarla satın alınmıştır" dedi.

Zamanın darlığı ve TIR teminin de yaşanan sıkıntı sebebiyle halihazırda 3 TIR’lık malzemenin ramazan sonuna ertelendiğini anlatan Muslu, şunları söyledi: "Yardımlarımızın tamamı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi sorumluluk ve koordinesiyle, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan çıkartılıp Suriye’nin çeşitli bölgelerindeki Türkmen kardeşlerimize dağıtılacaktır. Bu yardımlar hem orada hayati tehlike yaşayan hem de gıda sıkıntısı yaşayan kardeşlerimizin bir nebze olsun onların yaşamış oldukları durumu iyileştirme adına İzmir’den yapılan iyilik hareketidir.''

12 TIR, okunan duaların ardından yola çıktı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.