Suriye'deki savaşta 270 bin kişi sakat kaldı

Suriye'deki savaşta 270 bin kişi sakat kaldı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu: "Suriye rejiminin 4 yıldır sürdürdüğü iç savaş yaklaşık 270 bin kişide kalıcı sakatlığa yol açtı" dedi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı raporda, Esed rejiminin 4 yıldır ülkede sürdürdüğü savaşın geride yaklaşık 270 bin kişiyi sakat bıraktığı ve devam eden çatışmalar nedeniyle bu sayının daha da artabileceği ifade edildi.
 
Engelli Suriyeliler
 
"Hayat onlara iki kat daha acı" başlığı altında yayınlanan raporda, "uluslararası toplumun duyarsızlığının, mevcut kötü durumun iyileştirilmesi için maddi ve sağlık alanında yeterli desteğin sağlanmamasının Suriye'deki engellilerin sıkıntılarını daha da artırdığı" kaydedildi.
 
Suriye içinde bulunan kamplardaki engellilerin resimlerine yer verilen raporda, "sakatlık trajedisinin" başta ilaç sıkıntısı olmak üzere pek çok başka problemlerle ilişkili" olduğunun altı çizildi. 
 
Raporda ayrıca Suriye'de sivillerin yaşadığı yerleşim birimlerinin hemen her gün gelişi güzel şekilde bombalanmaya devam edildiği, bu nedenle bu sayının daha da artabileceği aktarıldı. Söz konusu sakatlıkların kol veya bacakların kesilmesi, kullanılan silahlar nedeniyle doğum kaynaklı yapısal bozuklukların artması, felç ve beyin hasarlarının beraberinde getirdiği sorunlar şeklinde olduğu ifade edilen raporda,  kol veya bacaklarını kaybeden Suriyelilerin pek çoğu için proteze sahip olmanın bir hayal olduğu ve maliyetinin 500 ila bin 200 dolar arasında değiştiği ifade edildi.
 
Suriye'de Esed rejimini protesto etmek için Mart 2011’de başlayan barışçıl göstericilere yönelik silahlı müdahalenin ardından muhalifler, aynı yıl temmuz ayında silahlı direniş başlatmıştı. Birleşmiş Milletler, Suriye'de iç savaşın başladığı Mart 2011'den bu yana 191 bin kişinin yaşamını yitirdiğini belirtirken muhalifler bu sayının 300 bini geçtiğini ileri sürüyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.