Suriye'deki savaşın gazeteciye faturası ağır

Suriye'deki savaşın gazeteciye faturası ağır

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana 328 gazetecinin, rejim güçleri tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan yazılı açıklamada, "Suriye rejimi, savaşın başladığı 2011 yılından 2014 Nisan ayına kadar 12'si yabancı 328 gazeteciyi öldürdü" denildi.
 
Hükümet güçlerinin 848 gazeteciyi tutukladığı, bunlardan 19'unun gözaltı odalarında yapılan işkence sonucu hayatını kaybettiği ileri sürülen açıklamada, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) 13 gazeteciyi öldürdüğü, kaçırdığı 42 gazeteciden 19'unu serbest bıraktığı ifade edildi.
 
Açıklamada, Suriye'deki muhalif gruplar tarafından 2'si rejim hesabına çalışan en az 8 gazetecinin öldürüldüğü, 37'den fazlasının ise kaçırıldığı bilgisine de yer verildi.
 
Suriye'deki gazetecilere yönelik nisan ayındaki ihlallerin detaylı bir şekilde ele alındığı açıklamada, 3'ü işkence altında 16 gazetecinin rejim tarafından, 3 gazetecinin ise muhalifler eliyle öldürüldüğü kaydedildi.
 
Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçlerinin 4 gazeteciyi kaçırdığı belirtilen açıklamada, Halep kentindeki basın merkezinin hükümet güçleri tarafından bombalandığı, bir diğer basın merkezinin ise yüzü maskeli bir grup tarafından ateşe verildiği ifade edildi.
 
Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.