Suriye'deki savaş mağdurları Türkiye'ye minnettar

Suriye'deki savaş mağdurları Türkiye'ye minnettar

Suriye'de zor şartlarda yaşam mücadelesini sürdüren halk, Türkiye'den gelen yardımlara dualarla karşılık veriyor.

Abdullah Doğan'ın haberi:

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, yaptığı açıklamada, Suriye'de iç savaşın başlamasıyla ihtiyaçlara göre toplanan yardımları muhtaçlara ulaştırdıklarını anlattı.

Halep ve Hama'da rejim güçlerinin hava saldırılarında onlarca sivilin hayatını kaybettiğini ifade eden Erdim, ülkenin tüm bölgelerinde yardım çalışmalarının zor şartlar altında sürdüğünü dile getirdi.

Yaşanan onlarca trajediye rağmen Suriye halkının metanetli olduğunu vurgulayan Erdim, şöyle konuştu:

"Bölgeye gittiğimizde gözyaşlarıyla karşılanıyoruz. Bu yıl Suriye'ye Konya'dan 57 tır yardım ulaştırdık. Halep ve İdlib'te yardımları kendim dağıttım. Orada yaşananlara şahit oldum. Suriye halkı zalim yönetimle yokluk ve soğukla mücadele ediyor. Halk, her şeye rağmen zafere olan inancını kaybetmemiş. Suriye halkı, Türkiye'de son yaşanan krizden ve 17 Aralık operasyondan haberdar. Ülkedeki mazlumlar, yaşlılar, yaralılar, kadınlar, camilerde, evlerinde, çadırlarında Türk halkına, Başbakana ve yardım kuruluşlarına dua ediyor. Her gittiğim yerde bu duayı gördüm. 'Türkiye olmazsa biz ne yapacağız, bazı sıkıntılı süreçler oluyormuş, bu süreç Suriye'ye olan yardımı keser mi?' diye korkuyorlar. Hükümete ve Türk halkına dua ediyorlar."

Erdim, son 3 haftadır bölgeye yardım koridoru açıp onlarca tırı İHH öncülüğünde bölgeye göndererek gıda ihtiyaçlarının karşılandığını, yakacak, ilaç ve battaniye yardımının sürdüğünü vurguladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.