Suriye'deki operasyonlarda 60 kişi hayatını kaybetti

Suriye'deki operasyonlarda 60 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik kara ve havadan düzenlediği operasyonlarda 60 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik kara ve havadan düzenlediği operasyonlarda 18'i çocuk, 5'i kadın 60 kişinin öldüğü bildirildi.

       Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, Esed güçlerinin, yönetim karşıtlarına hava destekli olarak düzenlediği operasyonlarda Halep'te 24, başkent Şam'ın banliyölerinde 14, Dera'da 9, Hama'da 4, Humus, Deyru'z Zor ve Lazkiye'de 3'er olmak üzere 60 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep ve çevresinde muhaliflerin denetiminde olan bölgeleri "varil bombası" kullanarak saldırması sonucu çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü ve halkın güvenli bölgelere kaçtığı aktarıldı.

      Açıklamada ayrıca başkent Şam'ın Duma, Dareya, Cobar ve Muleyha bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı, savaş uçaklarının İdlib, Lazkiye ve Dera'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgeleri bombaladığına işaret edildi.
      Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.