Suriye’deki olaylar Hatay esnafını olumsuz etkiliyor

Suriye’deki olaylar Hatay esnafını olumsuz etkiliyor

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkan Yardımcısı ve İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, Ortadoğu ve sınırda yaşanan olayların Hatay esnafını olumsuz etkilediğini söyledi.

Fırat, 2014 yılını değerlendirdiği açıklamasında, Suriye’de yaşanan olayların sınır ticaretini etkilediğini ve iç piyasada durgunluğa neden olduğunu belirtti. 2014’ten beklentilerin büyük bir bölümünü esnaf ve sanatkarlar olarak alamadıklarını dile getiren Fırat, “ Yapılması gerekenler yapıldı mı elbette yeterli değil. AVM’lerin şehir içerisine açılması, bunun yanında bankaların, postanelerin altın satması, küçük esnafın her geçen gün erimesine neden olmuştur.” dedi. 

Esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü için en üst düzeyde çaba sarf ettiklerini dile getiren Fırat, “İskenderun’un kanayan yaralarından olan sanayinin taşınması için gerekli girişimler de bulunduk. Sitenin Çankaya’daki otoban üzerine taşınması noktasında hem fikre varılmıştır. Önümüzdeki günlerde inşallah bunu da gerçekleştiririz.” ifadelerini kullandı.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.