Suriye’deki kamplara 490 ton kömür

Suriye’deki kamplara 490 ton kömür

Açlık, soğuk ve savaşın ortasında yaşayan binlerce insan Deniz Feneri ile ısınıyor.

Ülkelerindeki iç savaş sebebiyle evlerini, şehirlerini terk ederek göç etmek zorunda kalan Suriyelilerin çaresizliğine tüm dünya sessiz kalırken yardım kuruluşlarımız çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Deniz Feneri Derneği de Türkiye’ye sığınan muhacirler ve Suriye içlerinde zor şartlarda hayat mücadelesi veren mağdurlar için tüm gayretiyle çalışıyor.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz; “Derneğimiz bu sabah 490 ton kömür, 1.500 adet soba ve 1000 adet soba borusunu Suriye içlerine ulaştırdı. Bu malzemeler, Halep’in kuzeyinde yer alan; İğne Kampı, Babusselam Kampı, Babulnur Kampı ve Dercimen Kamplarındaki çadırlarda yaşayan savaş mağduru aç, sefil, kimsesiz ve naçar halde yaşayan Suriyelilere dağıtılacak. Yatak, yorgan, battaniye, mama, gıda, tuvalet ve banyo gibi en temel ihtiyaçların dahi bulunmadığı bu kamplarda insanlar gelecek en küçük yardımlarla hayata tutunmaya ve yaşamaya çalışıyor. Yeni doğumların olduğu, çocukların sürekli hastalandığı bu savaş kamplarında tüm hayatlar kaderine terk edilmiş. Kamplarda yaşayanların soğuk karşısında hayati tehlikesi devam ediyor. Bugüne kadar Suriyeli kardeşlerimize ulaştırdığımız yardımlar 55 Milyon TL’ye ulaştı.Biz Suriye halkını hayırseverlerin desteği sürdüğü müddetçe terk etmeyeceğiz.”

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.