Suriye'deki drama dikkati çektiler

Suriye'deki drama dikkati çektiler

Suriye'de yaşanan drama dikkati çekmek amacıyla, New York'un Times Meydanı'ndaki dev ekranlara yansıtılan Yermuk Kampı fotoğrafı eşliğinde "ekmekli" flashmob gerçekleştirildi.

Suriyelilerin yaşadıkları drama dikkati çekmek amacıyla hazırlanan farkındalık projesi kapsamında, New York'un Times Meydanı'ndaki dev ekranlara yansıtılan ünlü Yermuk Kampı fotoğrafı eşliğinde üç kez "ekmekli" flashmob gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışmalar Ajansı'nın (UNRWA), #LetUsThrough (Geçişe izin ver) etiketi ile sosyal medya ağı üzerinden organize ettiği etkinlik, yerel saatle 19.30'da başladı ve aralıklarla 3 kez tekrarlandı.

Amerikalıların yanı sıra turistlerden de ilgi gören flashmob süresince, Yermuk Kampı'nda çekilen ve kısa sürede sosyal medya üzerinden milyonlara ulaşan ünlü fotoğraf, üzerindeki "Suriye'deki sivillere yardım için geçişe izin ver" yazısıyla Reuters binasında bulunan dev ekranlarda yayınlandı. Fotoğrafların yanındaki bir başka ekranda da "Suriye'de 10 milyon insanın yardıma ihtiyacı var" ifadesi dikkati çekti.

Katılımcılarının sadece siyah ve beyaz renkli kıyafetler giydiği flashmob'a destek veren Times Meydanı'nda turistlerle fotoğraf çektiren çizgi film kahramanı kostümlü animatörler renkli görüntüler oluşturdu.

Her seferinde farklı kişilerin katıldığı flashmob'lar, organizatörler tarafından dağıtılan ekmekler 5 dakika boyunca havada tutularak gerçekleştirildi.

Bazı katılımcıların Suriye bayrağı taşıdıkları etkinlik sırasında herhangi bir slogan atılmadı. Fotoğraf yayının sona erdiği 5 dakika sonunda katılımcılar bir açıklama yapmadan dağıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.