Suriye'deki dram için 'beyaz baston' üretti

Suriye'deki dram için 'beyaz baston' üretti

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşayan baston ustası Cumali Birol, Suriye'deki drama dikkatleri çekmek amacıyla "beyaz baston" yaptı.

30 Ocak-2 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan 18. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) ürettiği baston ile katılacak olan Birol, bir taraftan kentin geleneksel el sanatı bastonculuğu yaşatmaya çalışıyor bir taraftan da Suriye'de yaşanan drama kamuoyunun ilgisini çekmeye çalışıyor.

Birol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan insanlık suçunu belgeleyen fotoğrafların Anadolu Ajansı tarafından sunulmasıyla ülkedeki vahşetin bir kez daha gözler önüne serildiğini anımsatarak, tüm yaşananlara rağmen uluslararası kamuoyunun halen istenilen tepkiyi göstermediğine işaret etti.
İnsanlık suçunu görmezden gelen uluslararası kamuoyu için "beyaz baston" ürettiğini ve bu bastonu EMITT'te sergileyeceğini belirten Birol, "Tüm dünyada görme engellilerin simgesi olan beyaz baston, Ortadoğu'da yaşanan dramı görmezden gelenlerin görmesini sağlayacak" dedi.

Birol, toplumun büyük kesiminin Suriye'de yaşananları onaylamadığını ancak Türkiye dışındaki ülkelerin işlenen insanlık suçunu görmezden geldiğini bildirerek, tüm ülkelerin Suriye'deki savaşa ve zulme bir an evvel "dur" demesi gerektiğini dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.