'Suriye'deki acıya tepkisiz kalmanın bahanesi olamaz'

'Suriye'deki acıya tepkisiz kalmanın bahanesi olamaz'

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Suriye'de devam eden acıya tepkisiz kalmanın hiçbir bahanesi olamayacağını bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile bir araya geldi.

Görüşmede, Suriye'deki akan kanın durması için gösterilen çabaların arttırılması gerektiğinin ifade edildiği, Mistura'nın Suriye görüşmeleri kapsamında, Katar, Çin ve Suriye'den temsilcilerle de görüştüğü bildirildi.

Mistura, görüşmelerin ardından yaptığı yazılı açıklamada ise "Suriye'de devam eden acıya tepkisiz kalmanın hiçbir bahanesi olamaz" ifadesini kullandı.

Elçiler, temsilciler ve uzmanlar seviyesinde 5 Mayıs'ta başlayan ve taraflarla ayrı ayrı yapılan Suriye görüşmelerinin 4 ila 6 hafta sürmesi bekleniyor.

Mistura, Suriye görüşmelerine rejim dışında 40'ın üzerinde Suriyeli grup ile yaklaşık 20 bölgesel ve uluslararası aktörün davet edildiğini ve bunlar arasında Suriye'ye komşu ülkeler, BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler, siyasi ve askeri aktörler, Suriyeli kadınlar, kurbanlar, siviller, diasporalar ve dini liderler bulunduğunu ifade etmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.