Suriye'de tünelin sonunda ışık görünmüyor

Suriye'de tünelin sonunda ışık görünmüyor

BM'nin Ürdün İnsani İşler Koordinatörü Kallon : "(Suriye'deki insani kriz) Şu anda tünelin sonunda ışık görünmüyor"

Birleşmiş Milletler'in (BM) Ürdün İnsani İşler Koordinatörü Edward Kallon, Suriye'deki insani kriz konusunda şu anda tünelin sonunda ışık görünmediğini söyledi.
 
BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı yapan Kallon, Ürdün'e 600 binden fazla Suriyelinin sığındığını anımsatarak, bu Suriyelilerin ancak yüzde 20'sinin sığınmacı kamplarına yerleştirilebildiğini belirtti.
 
Ürdün'deki Suriyelilerin yüzde 80'inin çok sorunlu koşullarda yaşamlarını sürdürdüğüne dikkati çeken Kallon, bu kadar insanın ülkenin altyapısı üzerinde de büyük baskı yarattığını kaydetti.
 
Diğer taraftan uluslararası toplumun Suriye'de insani yardıma izin verilmesi konusunda ilerleme kaydetmekte zorlandığına işaret eden Kallon, "Şu anda tünelin sonunda ışık görünmüyor" ifadesini kullandı.
 
Ürdün halkının Suriyeli sığınmacılara kollarını açtığını belirten Kallon, Ürdün hükümetinin Suriyeli sığınmacılar için yerleşim planları olduğunu ancak bunun için kaynağa ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Kallon, "Uluslararası toplum masaya oturmalı ve yükü paylaşmalı" dedi. 
 
Ürdün'e sığınan Suriyelilerin önemli bir kısmının kadın ve çocuk olduğunu anımsatan Kallon, çocukların büyük kısmının eğitim alamadığını söyledi. Çocuk istismarları konusunda da bazı raporlar bulunduğunu belirten Kallon, uluslararası toplumun bu çocuklara yardım etmenin bir yolunu bulması gerektiğini kaydetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.