Suriye'de savaşın 'dul' bıraktığı erkekler

Suriye'de savaşın 'dul' bıraktığı erkekler

Ülkelerindeki savaşta eşlerini kaybeden Suriyeli erkekler, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor.

Cem Genco'nun haberi

Eşlerini, kimi çocuğuna süt almaya gittiği sırada, kimisi de evlerine isabet eden bombalar nedeniyle kaybeden Suriyeli erkekler, sığındıkları Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çocuklarını geleceğe hazırlamaya çalışıyor.

Suriye ’de 4. yılına giren iç savaşta eşlerini kaybeden Suriyeli erkekler, çocuklarına hem annelik hem babalık yapıyor.
 
Ülkelerindeki savaşta eşlerini, kimi çocuğuna süt almaya gittiği sırada, kimisi bombardımanda kaybeden erkekler, çocuklarını büyütebilmek için mücadele ediyor.
Eşlerini kaybeden erkeklerin bazıları geriye kalan tek kare fotoğrafla teselli olurken, bazıları ise yaşadıkları güzel günleri, hatıraları da kaybettikleri için hafızalarında yaşatabiliyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesine çocuklarıyla gelen Suriyeli erkekler, eşlerinin eksikliğiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

'SÜT ALMAYA GİTTİĞİNDE KAYBETTİK'

İdlib’den 3 çocuğuyla gelen 34 yaşındaki Abdullah Mehmet Sefer, eşini çocuğuna süt almaya gittiği sırada saldırıda kaybettiğini söyledi. İç savaş öncesi şoförlük yaparak ailesinin geçimini sağladığını ifade eden Sefer, “Mutlu, huzurlu bir hayatımız vardı. Ancak bu savaş hem eşimi aldı hem de yaşantımızı alt üst etti. Yaklaşık 1.5 yıl önce eşimi süt almaya gittiği sırada yapılan saldırıda kaybettim. Eşimden bana yadigar kalan 3 çocuğuma gözüm gibi bakıyorum. Onlara annelerinin eksikliğini hissettirmemeye çalışıyorum. Şimdi küçükler, büyüdüklerinde ‘annemiz nerede’ diye sorduklarında ne cevap veririm bilmiyorum” diye konuştu.

EŞİNİ VARİL BOMBASI ALDI

Hama’dan 6 ay önce gelen ve eşini bombalı saldırılarda kaybettiğini anlatan 43 yaşındaki Semi Hammed ise çocuklarına kendisinden başka bakacak kimsenin olmadığını kaydetti. Can güvenlikleri nedeniyle yaşadıkları yeri terk edecekleri sırada saldırının gerçekleştiğini vurgulayan Hammed, “Bu saldırı eşimi benden aldı. Artık bir yarım yok. Eşimi çok özledim. Bundan sonraki yaşamıma çocuklarımın mutluluğu için devam etmek zorundayım” dedi.

EVLERİNE BOMBA DÜŞTÜ

Halepli 40 yaşındaki Eyman Şarsı da, evlerine uçaktan atılan bomba isabet ettiğini ve bu saldırıda eşini kaybettiğini aktardı. Saldırıda kendisinin sakatlandığını, iki kızının yandığını ve bir çocuğunun da üç parmağının koptuğunu ifade eden Şarsı, savaşın bütün yaşama sevincini aldığını belirtti.

Eşini hava saldırılarında kaybettiğini söyleyen 45 yaşındaki Mahmut Hasan Ali ise “3 çocuğumla ortada kaldım. Çocuklarım sürekli annelerini soruyor. Artık günlerimiz mutsuz ve kederli geçiyor” dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.