Suriye'de şartlar daha da ağırlaştı

Suriye'de şartlar daha da ağırlaştı

İnsani Yardım Platformu Koordinatörü Kurt, "Suriye'de dram ve sıkıntı devam ediyor. Kışın gelmesiyle Suriye'de şartlar daha da ağırlaştı" dedi

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri ve İnsani Yardım Platformu Koordinatörü Ali Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, HAK-İŞ, Diyanet Vakfı, Rabia Platformu, Memur-Sen ve Anadolu Ajansı ile İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan çok sayıda yardım kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütünün katılımıyla başlatılan kampanyanın ilgi gördüğünü söyledi.

"Sıkıntı bitene kadar yardımların devam etmesi gerekiyor"

AA'nın, Suriye'de Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen rapor ve fotoğrafları yayınlamasının ülkedeki insanlık krizine olan duyarlılığı arttırdığını vurgulayan Kurt, şöyle devam etti:

"Türkiye 3 yıldan beri Suriye halkına yardım elini zaten uzatıyor. Suriye'de dram ve sıkıntı devam ediyor. Sıkıntı bitene kadar yardımların devam etmesi gerekiyor. Kışın gelmesiyle Suriye'de şartlar daha da ağırlaştı. Savaş, açlık ve hastalığa bir halk ne kadar dayanabilir? Başlattığımız kampanyaya Türkiye çok olumlu cevap verdi. Bir hafta içinde 100 tır bölgeye ulaştırıldı. Kampanyanın çok başarılı bir start aldığını görüyorum. Halkımıza teşekkür ederim." 

Kurt, kampanyaya destek veren kurum ve kuruluşlardan aldığı bilgiye göre bir ihtiyaç listesi belirlediklerini aktararak, Suriyeli sığınmacıların en çok battaniye, kışlık giyecek, gıda malzemesi, mama, kadın hijyen ürünleri ve tıbbi malzemeye gereksinim duyduğunu kaydetti. 

Ali Kurt, kampanyanın bir benzerini, aralarında Endonezya, Malezya, Pakistan, Lübnan, Cezayir, Fas ile Avrupa ülkeleri ve ABD'nin de bulunduğu 25 ülkede 4 Şubat'ta başlatacaklarını bildirdi.,

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.