Suriye’de rejim Hama’ya ilerleyişini sürdürüyor

Suriye’de rejim Hama’ya ilerleyişini sürdürüyor

Suriye’de rejim güçleri, Hama kentine bağlı bazı köy ve kasabaları ele geçirdi.

Suriye’de rejim güçleri, son haftalarda bölgede ilerleme kaydeden muhalifleri geri çekilmek zorunda bırakarak Hama kentindeki bazı köy ve kasabaları ele geçirdi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hükümet güçlerinin muhaliflerin Ağustos ayı sonlarında başlattığı saldırılardan bu yana ülkenin batı vilayetlerine ilk kez girdiğini ifade etti. (İHA)

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 49. gününde keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 91 DEAŞ terör örgütü hedefine, Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar (ÇNRA), havan ve tanklar tarafından atış yapılarak, silah mevzileri ve kontrol noktaları vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı" devam ediyor.

Harekat kapsamında dün Azaz-Rai bölgesinde, muhalif unsurlardan oluşan dört Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Azaz'ın doğusunda yer alan 8 meskun mahalde (Baragidah, Kafr Ghan, Güzel Mezra, Tughali, Şeyh Rih, Yahmul, Cariz ve El Bil) büyük ölçüde kontrol sağladı, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) temizleme faaliyetlerine devam ediliyor.

Gün içinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit olurken, 6 muhalif yaralandı, destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 132 meskun mahalde (yaklaşık bin 100 kilometrekare) kontrol sağlandı.

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 91 DEAŞ terör örgütü hedefine, Fırtına obüsleri, ÇNRA, havan ve tank atışları tarafından atış yapılarak, silah mevzileri, kontrol noktaları vurularak ÖSO’nun ileri harekatı desteklendi. Belirlenen tüm hedefler tam isabetle etkisiz hale getirilerek imha edildi.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Duvaybik, Cubban'ın güneyi ve Tall Aşah’ta bulunan 7 hedefe 8 bomba atıldı. Bu hedefler, DEAŞ unsurlarınca savunma mevzii haline getirilen 7 bina birçok bina içinden seçilerek ve sivillerin hayatına zarar gelmeyecek tarzda nokta atışı ile imha edildi.

Bilgilendirmeye göre, koalisyon güçleri tarafından hava harekatı yapılmadı.

DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde temizlik ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve bin 23 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Suriye sınır hattında insansız hava araçları ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.