Suriye'de ordunun operasyonunda 71 kişi öldü

Suriye'de ordunun operasyonunda 71 kişi öldü

Suriye'de ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 8'i çocuk, 7'si kadın olmak üzere 71 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), hükümet güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere savaş uçakları, roket, havan topu ile yerden yere füzelerle saldırması sonucunda Halep'te 40, İdlib'te 11, başkent Şam'ın banliyölerinde 10, Humus, Dera ve Hama'da 3'er ile Deyru'z Zor'da bir olmak üzere toplam 71 kişinin öldüğü belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya bağlı helikopterlerin Halep kentinde muhaliflerin kontrolünde olan Mesekin Hananu, Kadi Askeri, Muyesir, Salahaddin ve sanayi bölgesi ile Halep merkezi cezaevinin çevresindeki yerleşim yerlerine "varil bombasıyla" saldırmasında çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

Sivil savunma ekiplerinin ordunun hava saldırılarında yıkılan evlerin enkazında çok sayıda ölü ve yaralı çıkartığı kaydedilen açıklamada, yaralıların sivil araç ve ambulanslarla sahra hastanelerine kaldırıldığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Muleyha, Dareya, Kabun, Cobar ve Zemelka bölgelerine ağır silahlarla saldırdığı iletilen açıklamada, Esed yönetimindeki ordu birliklerinin kentin güneyindeki Filistin mültecilerin barındığı Yermuk kampına havan topuyla saldırması üzerine bölgede nizami ordu ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı vurgulandı.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı güvenlik güçlerine dayanarak verdiği haberde, ordunun Halep, İdlib, Hama ve Humus'ta gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiği, araçlarını imha ettiği ve silahlı muhaliflerin havzalarında bulunan silahlara el konduğu duyuruldu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.