Suriye'de kan durmuyor

Suriye'de kan durmuyor

Suriye'de, rejime bağlı güçlerin yönetim karşıtlarına ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 50 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de, rejime bağlı güçlerin yönetim karşıtlarına ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 50 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere karadan havan topu ve roketler, havadan "varil, vakum ve misket" bombalarıyla düzenlediği operasyonlarda Halep'te 12, Hama, Dera ve başkent Şam'ın banliyölerinde 8'er, İdlib'te 6, Humus'ta 5, Lazkiye, Tartus ve Deyru'z Zor kentinde birer olmak üzere 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada ise Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Ensari, Mesekin Hananu ve Kadi Askeri bölgelerine "varil" bombasıyla saldırması sonucu çok sayıda yerleşim yerinde ağır hasar meydana geldiği aktarıldı.

Halep'e yapılan hava saldırılarında yolların kullanılmaz hale geldiği bildirilen, rejime bağlı güçlerin operasyonlarında kentin eski mahallelerindeki bazı tarihi binaların yıkıldığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca başkent Şam'a bağlı Muleyha, Duma, Cobar ve Kabun bölgelerinin rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı, muhaliflerin denetimindeki yerlere Kasyon Dağındaki askeri birliklerden ağır silahlarla saldırıldığı kaydedildi.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, İdlib ve Dera kentinde düzenlediği operasyonlarında uyrukluların da aralarında bulunduğu çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve mühimmatlarını ele geçirdiğini duyurdu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.