Suriye'de İç Savaş

Suriye'de İç Savaş

Esed güçlerinin operasyonunda 53 kişi öldü.

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı Ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 53 kişinin öldüğü bildirildi.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Halep'te 25, Humus'ta 10, başkent Şam'ın banliyölerinde 8, İdlib'te 4, Dera ve Deyru'z Zor'da ikişer, Hama ve Lazkiye'de birer olmak üzere 53 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Şam'ında güneyinde yer alan Filistinli mültecilerin yoğunlukta yaşadığı Yermuk Kampına havan topuyla saldırmasında ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.
 
Bölgede silahlı muhaliflerle Esed güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, rejim güçlerinin kentin Dareya, Doğu Guta, Berze ve Yebrud bölgelerine kara ve havadan saldırdığı iletildi.
 
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğinini duyurdu.  
 
AA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.