Suriye'de Esed Operasyonu: 61 Ölü

Suriye'de Esed Operasyonu: 61 Ölü

Suriye'de Esed'e bağlı ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 14'ü çocuk, 3'ü kadın 61 kişi öldü.

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 14'ü çocuk, 3'ü kadın 61 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik kara ve havadan düzenlediği operasyonlarda Halep'te 20, İdlib'te 13, Humus'ta 8, Dera'da 7, başkent Şam'da 6, Deyru'z Zor'da 4, Lazkiye'de 2 ve Hama'da bir olmak üzere 61 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nce (LCC) yapılan açıklamada ise orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere "varil bombasıyla" saldırı düzenlediği bildirildi.

Kentin kuzeyinde yer alan Hasiye köyüne atılan ve infilak etmeyen bir ton ağırlığındaki varil bombasının muhaliflerce incelenme merkezine alındığı aktarılan açıklamada, Lazkiye bölgesinde rejim güçleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve silahlı muhaliflerin bölgede önemli yerlerin denetimini sağladığı vurgulandı.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Lazkiye ve İdlib kentinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.