Suriye'de ekmeğin fiyatı 17 liraya çıktı

Suriye'de ekmeğin fiyatı 17 liraya çıktı

Suriye'de çatışmaların yoğunlaştığı bölgelerde ekmek fiyatlarının Türk para birimiyle 16-17 liraya kadar çıktığı bildirildi

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye'de çatışmaların yoğunlaştığı bölgelerde ekmek fiyatının Türk para birimiyle 16-17 liraya kadar çıktığını bildirdi.

Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin iç bölgelerinde aralıksız devam eden saldırılar yüzünden yaşadıkları bölgeleri terk edemeyen Suriyeli sivillerin gıda sıkıntısı çektiğini söyledi.

Vakıf olarak Suriye'nin her zaman yanında olduklarını ifade eden Karacaoğlu, sivillerin yaşam koşullarının gün geçtikçe zorlaştığına ve bazı bölgelere yardım ulaştırılmasında ciddi sıkıntılar yaşadıklarına dikkati çekti.

Suriyelilerin en büyük problemi olan gıda sıkıntısını en aza indirmek için Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ekmek fırını kurduklarını hatırlatan Karacaoğlu, günde 20 ton unla 170 bin adet ekmek ürettiklerini aktardı.

Ekmeklerin, İHH Suriye ekipleri tarafından İdlib, Halep, Hama, Humus gibi ekmek üretilemeyen ve yokluk çeken Suriyelilerin yaşadığı bölgelere ulaştırıldığını ifade eden Karacaoğlu, şunları aktardı:

"Bu sayede Suriyeli sivillerin temel gıdadan yoksun kalmamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Suriye'nin çatışmalar ve saldırıların yaşandığı bölgelerdeki un sıkıntısı çeken ve saldırıların hedefindeki fırınlarda üretilen ekmeklerin fiyatı Türk parasıyla 16-17 liraya kadar çıktı. Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için temel gıdaların acil ulaştırılması şart. Rakka, İdlib, Halep, Hama gibi bölgelere de 9 değirmen kurduk, İHH tarafından kurulan 9 un değirmeni sayesinde saatte 1,3 ton un işleniyor. Bu değirmenlerden elde edilen un da Suriye'deki fırınlara dağıtılıyor."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.