Suriye'de "çatışmasızlık bölgeleri"nde 27 sivil öldürüldü

Suriye'de "çatışmasızlık bölgeleri"nde 27 sivil öldürüldü

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib ve Doğu Guta "çatışmasızlık bölgeleri"ne yoğun saldırılar düzenleniyor. Dün geceden bu yana süren saldırılarda en az 27 sivil öldü.

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib ve Doğu Guta "çatışmasızlık bölgeleri"ne yapılan saldırılarda en az 27 sivil hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün gece saatlerinden bu yana İdlib'in güneyine yönelik yoğun hava saldırıları sürüyor.

Hayr el Sabi beldesinde bir hastanenin hedef alınması sonucu 3 sivil öldü, 5 sivil yaralandı.

Cisr eş Şuğur bölgesinde de bir hastane vuruldu, en az 3 sivil yaşamını yitirdi. İdlib'in Etarib ilçesi ve Kefeyir, Şinnen, Ayn Zerka ve Bidame köyleri de yoğun saldırıların hedefi oluyor.

Bidame köyünde biri çocuk 2 sivil hayatını kaybetti.

Öte yandan Şam'da Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'ya saldırı başladı. En az bir sivilin öldüğü bombardımanda 13 sivil yaralandı.

Türkmendağı da saldırı altında

Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'nda yer alan Karabiber, Zeytincik ve Sallur köyleri havan ve füze atışlarıyla maruz kalırken, Cebel Ekrad bölgesindeki Kibbani, Tirdin, Bırnas, Sırmaniyye köyleri de savaş uçakları ve topçu birliklerince vuruluyor. Saldırılarda en az 5 sivil yaralandı.

Savaş uçakları ve patlama sesleri Suriye sınırında yer alan Hatay'ın Yayladağı ilçesinden de duyulurken, saldırılar nedeniyle bölgedeki birçok noktadan dumanların yükseldiği görüldü.

İdlib ili ile Lazkiye ve Hama kırsalına dün geceden sabah saatlerine kadar düzenlenen saldırılarda da 18 sivil ölmüştü.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, A Haber'de katıldığı canlı yayında, "Son günlerde Rusların (Suriye'nin) İdlib bölgesinde bombalama yaptığını görüyoruz. Burada tabii terör grupları da var. Terör gruplarına karşı tabii ki müsamaha gösterilmemesi gerekiyor ama görüyoruz ki çok sayıda sivil insan ve ılımlı muhalif de öldürüldü. Burada dikkatli olmamız gerekiyor. Burada sivillere yönelik bir saldırı olursa ateşkesin ihlalidir ve Astana Anlaşması'nın da bozulması anlamına gelir." ifadelerini kullanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.