Suriye'de bulaşıcı hastalıklar artıyor

Suriye'de bulaşıcı hastalıklar artıyor

Esed rejiminin Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Guta banliyösüne yönelik sürdürdüğü kuşatma nedeniyle bölgede bulaşıcı hastalıklarda artış gözlemleniyor

Esed rejiminin Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Guta banliyösüne yönelik sürdürdüğü kuşatma nedeniyle bölgede bulaşıcı hastalıkların yayıldığı bildirildi.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yayınlanan raporda Guta’da süren kuşatma nedeniyle salgın hastalıkların arttığı ifade edildi. Kuşatma altındaki Guta’nın doğu bölgesindeki insan durumu hakkında tutulan raporda özelikle Hepatit hastalığında artış olduğunun altı çizildi.
 
Rapora göre, gıda ve ilaç eksikliği nedeniyle bölgede 183 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 134’ünü çocuklar oluştururken yeni doğan bebeklerde ölüm oranlarının yüksek olması dikkati çekti. Diğer taraftan ölenlerden 22’si de kadınlardan oluşuyor.
 
Hastane ve sağlık merkezlerinin bombardımanlara maruz kalması, çok sayıda sağlık personelinin hayatını kaybetmesi, her geçen gün hasta ve yaralı sayısının artması; içme suyu eksikliği ölüm oranlarını arttıran sebeplerin başında gelmekte. Bölgede artış gören hastalıklar arasında tifo, hepatit ve bağırsak iltihabı başı çekiyor.
 
Doğu Guta’da bir sağlık merkezinde görev yapan Dr. Mecid Ebu Ali, “şu ana kadar tifodan kaç kişinin hayatını kaybettiğini tespit edemedik. Hastalarda çoğunlukla bakteri ve virüsler nedeniyle ishal rahatsızlığı gözlenmektedir,” açıklamasında bulundu ve ayrıca yer altı suyunun ve gıdaların kirlenmesinin hastalıkların önünü açtığına dikkat çekti.
 
Guta bölgesi 2013’ün Ekim ayından buyana Esed rejimi tarafından kuşatma altında tutuluyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.