Suriye'de bombalamalara son verilmeli

Suriye'de bombalamalara son verilmeli

BM Acil Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien, "Suriye krizine yapılacak en büyük insani yardım, bombalamalara son verilmesidir" dedi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien, Suriye yaşanan insani krize yapılacak en büyük yardımın, bombalamalara son verilmesi olduğunu söyledi.

Stephen O'Brien, mayıs ayında İstanbul'da ilki düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'nin hazırlıkları için bulunduğu New York'ta açıklamalarda bulundu.

Zirve hazırlıklarının çok iyi gittiğini anlatan O'Brien, "Bu konuda Türk hükümeti ile muazzam bir işbirliği halindeyiz. Türk halkı ve hükümetinin Dünya İnsani Zirvesi'ni düzenleme konusunda gösterdiği ev sahipliği ve detaylı hazırlıklardan çok memnunuz" dedi.

"Suriyelilere tüm ülkeler sahip çıkmalı"

O'Brien, insani krizilerin çözümü için bütün ülkelerin destek vermesi gerektiğine de değinerek, "Tüm ülkelerin sığınmacı krizinde sorumluluk alması ve elini taşın altına koyması gerekiyor çünkü küresel vatandaşlık bunu gerektirir. Tüm ülkeler, çeşitli korkular ve bombalar nedeniyle gelecek umutlarını kaybedip Suriye'den kaçan sığınmacılara ortak biçimde sahip çıkmalılar" diye konuştu.

"Bombalamalara son verilmeli"

O'Brien, BM'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada da Rusya ve rejimin Halep'teki hava saldırılarını eleştirdi.

Saldırılar nedeniyle binlerce kişinin Türkiye sınırına ilerlediğini ve Halep'e temel insani yardım malzemelerinin geçişinin engellendiğini kaydeden O'Brien, "Suriye krizine yapılacak en büyük insani yardım, bombalamalara son verilmesidir" ifadelerini kullandı.

AA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.